tisdag 23 november 2010

Skurup - Kalmar

Kalmar HK rörde sig söder ut i söndags för match mot Skurup i division 2 södra. Stämningen var god i bussen på väg ner.

Matchen startade i ett rasande tempo från Kalmars sida och de gick ifrån till en 4-0 ledning efter bara några minuter och under de första tio mnuterna var det en fröjd att se hur försvarsspel och anfallsspel klickade i harmoni med varandra. Skurup kommer efterhand in i matchen mer och med och Kalmar börjar slarva en del och skall tilläggas har en del oflyt med avsluten. Resultatet i halvtid är 12-15. Kalmars försvar var nyckeln i den första halvleken tillsammans med omställningarna frammåt. Innan match talade man om att hålla kpoll på Skurups höger sexa då denna skulle varit en utpräglad "sneaky" målskytt. Detta gjorde Kalmar väldigt bra och han gjorde endast fem mål denna match, mindre än i någon annanmatch skurup spelat.

Andra halvlek startar även den i ett högt tempo fråpn kalmars sida och de lyckas dra ifrån relativt enkelt och snabbt till en sju målsledning. Denna ledning pendlar sen mellan 3 och 5 mål. Det uppställda spelet börjar dock krampa en hel del efter en kvart in i andra och Kalmar får problem, kommer inte till avslut och blir upplåsta. någonting händer! Det går till och med så långt att Skurup går ifatt och förbi med en boll, det kunde blivit två om inte Lejonkungen räddat ett kantskott på hans typiska attack manér.

Kalmar hade chansen med tre sekunder kvar att klippa alla poäng i den här matchen men målvakten i Skurup offrar höften och vräker sig ner till första stolpen och räddar skottet från Jake.

Otur förljt av slarv göra att Kalmar tappar matchen, nästan helt dessutom. Men en pinne är inte fy skam det heller.