måndag 29 augusti 2011

Första dagen på mitt nya liv och lite handboll

Då var det dags för ett inlägg igen. Som ni märkt har vi dröjt lite med inläggen mellan varven. Vi har haft lite mycket att göra både jag och 120 kg kärlek. Men nu kör vi!

I torsdags mötte vi ju som bekant Anderstorp och åkte på lite smörj. Det var en bra värdemätare tro det eller ej, viktigt att få känna på vad som krävs för att ta klivet upp och ännu viktigare för junisarna att få lite stryk:D. Igår skulle vi mött Karlshamn i ytterliggare en träningsmatch men de ringde och ställde in matchen, anledning till detta var sjukdomar i laget samt skador. Det är eventuellt back on på fredag men det märker vi. Vad gör man då när sinnet är inställt på handboll? Jo man hakar på chefen och drar till Kallekrona. Där spelade nämligen Alstermo träningsturnering mot Vinslöv (plötsligt) och Hästö.

Altstermo ser riktigt vassa ut, Hästö not so much. Dock är det ett tag kvar till serien drar igång så Hästö hinner nog få igång sitt spel. Alstermo visade dock form, dock tyckte jag det var lite udda (dock verkar det fungera) att man körde på 8 man en hel match för att nästa match skifta uppställning helt. Men som sagt det fungerar. Ali visade att han kommit in i sitt nya gäng och visade att flippen sitter. Dessutom har ju Alstermo fått in Danne Steen också. Snacka om turbo från start till mål. Han kommer bli vansinnigt viktigt för Alstermo.

Just det mitt nya liv ja. Det är ju så att nya livet alltid startar på måndagar, likaså mitt. Nu är det nutrilett som gäller för en tjockman och mycket träning och promenader. Jag kommer antagligen vara less på skiten om c:a 4 timmar men vafasen det är bara köra. B-laget drar ju snart igång och då måste man ju vara i form. Efter debaclet i Jönköping mot Cyrus förra säsongen är det nog rätt så bra om jag orkar stega iaf tre gånger. Sen är det ju faktiskt så att man mår så mycket bättre av att röra på sig. Matchform är beräknat till 2025 och då jäklar, är jag för gammal för o lira. Men sånt är livet!

Rock N Roll ses ikväll grabbar!



Tobbe

fredag 26 augusti 2011

DM Förlust

Då var herrarnas resa över i DM för denna gång. Motståndet var ju som tidigare nämnt ett tungt Anderstorp. Matchen är jämn ungefär första 15 i första halvlek sen drar gästerna ifrån. Det är lite slarvigt i anfall och mycket tryck sätts i mitten. Försvaret tappar vi också fokus i under andra halvan av första halvlek vilket är synd.

Starten på andra halvlek är inte mycket bättre men efter c:a 7-8 minuter spelare vi återigen jämnt med Anderstorp. Som jag ser det så har vi några korta perioder då vi får stopp på deras arsenal och själva kan gå ikapp lite. Det skall sägas att skillnaden mellan lagen märktes tydligt i vissa avseenden men visst kan våra grabbar lira boll. Att vi fick stryk med 9 bollar spelar egentligen inte så stor roll, det handlar faktiskt bara om att vi måste ta för oss mera.

Det hade kanske inte räckt mot Anderstorp iaf men vi kan absolut kriga lite mera och sticka in snoken bättre, på så sätt skapas oro hos motståndet och vi får flera lätta mål. Nu är det revansh på söndag mot Karlshamn grabbar. Nu tar vi nya tag.

Vi slipar på inför seriespelet!

Lokomotivet är fortfarande i rullning

Tobbe

torsdag 25 augusti 2011

Helgen som va del 3 - Söndag och matcher

Denna helgens syfte va att spela matcher och de gjorde vi på söndagen mot IK Cyrus(b) och Tyrold. De flesta kände på sig innan trippen att söndagen skulle innefatta pigga ben och alerta huvuden, eller? Nja det va väl inte riktigt så, men första matchen var lovande iaf!

IK Cyrus - Kalmar HK 27-29 (14-19)

Ja då va de dags att spela mot sitt gamla lag, i sin gamla hemma hall..
Men det enda som var gammalt var Idrottshuset, med dess trägolv och förlegade läktare, laget som vi mötte var ett gäng junisar kryddat med Blomqvist(född 85) i mål och Andersson(86a) på nio. Resten av laget var 90-talister. Inget om om dem de kämpade på bra och visade att de är bra skolade. Även om jag hade velat möta Jocke Kihlberg och ta mitt hörn mot honom..
Världens längsta Jake störde Cyrus från sin m6 position i inledningen av denna match vilket gjorde att våra skyttar fick mer och mer utrymme, där ser man hur viktigt det är med sammarbete och tålamod i anfallsspelet, då stundtals stöter motståndarnas försvar på våra skyttar och lämnar mer utrymme till m6 och i andra delar av matcher är det tvärtom. Vi kändes och var numret förstora gentemot Cyrus, det som va lite oroväckande var att vi var väldigt slitna och därför kändes det lite i jämnaste laget.

Näst längst 6, Mr Glass 5, Storchen 4(1), Smulan 4, Kotten 3, Triceps 3, Knorrlobb 1, Västen 1, Jocke "Lång" Josefsson 1 och Kexet 1.

Tyrold - Kalmar HK 30-29 (17-14)

Trött, tröttare Kalmar HK. Ja ungefär så var det under sista matchen, många hade svårt att hålla uppe koncentrationen och det slarvades på många händer och fötter. Det som ändå är ett styrkebesked är att vi spelar jämt med Tyrold och visar att vi är på rätt väg nu under försäsongen. Storchen visar som han gjode under hela helgen att han blir viktig både framåt och bakåt. Jake springer på och kämpar på både m6 och h9.
Slatte skall ha beröm för sina satsningar och uppoffringar.

Storchen 6(2), Näst längst 5, Mr Glass 4, Kotten 3, Jonatan "slatte" Bjeren 2, Triceps 2, Västen 2, Smulan 2,  Lång 1 och Kexet 1.

Det va lite kort om matcherna och träningarna men det tar inte slut där utan vid ett senare tillfälle kommer lite "så kan det gå" berättelser.

Idag, torsdag, är det DM-kval mot satsande Div 1 laget Anderstorp SK i Kalmar sporthall kl 19.00. Så mitt tips till er, är ni i närheten eller sugen på att kolla handboll igen så är ni hjärtligt välkomna till match ikväll!

väl mött

120 KG Kärlek

tisdag 23 augusti 2011

Helgen som va del 2 - jäkelstyg

Kl 1900 stängdes dörrarna på minibussarna och Gps:en inställd på Bankeryd, sega huvuden och energitömda kroppar skulle sitta still i minibussar i ca 3 timmar. Hur skulle detta gå?
Undertecknad hamnade i Junisbussen fylld med 93:or och böna den eviga junioren! Det började lugnt och städat då vi var ny käkade och dåsiga efter matcherna så sov större delen av bussen fram tills Vetlanda ungefär, men där efter så märker man att man inte kan fylla en buss med förvirrade junisar, de klarar helt enkelt inte av att sitta still i ett så pass litet utrymme som erbjöds. Det är beundransvärt vilken energi som finns i den coca cola drickande generationen. Eller som böna ville säga det : Man borde kunna söka föräldrapeng för dessa former av helger..
Väl förbi Vetlanda så började Jocke lång fråga hur långt det är kvar eller är vi framme snart var femte minut. Inte OK men ikväll ryker tofsen!
I "senior bussen" så var det bara massa bilder i omlopp som inte var rumsrena så de som vill veta får fråga dem..
Väl i Bankeryd står deras eldsjäl Bernt och tar emot oss och visar vart vi skall sova och uppehålla oss. Mycket beröm till Bernt och de som fixade med vårat boende på fritidsgården, passade perfekt, vi hade möjlighet till att spela pingis, nintendo wii, kolla på film, spela biljard eller bara slappa.
Det var mycket bra för oss som grupp att komma iväg och enbart slappa eller utmana varandra i en pingismatch träna ihop och spela ihop oss, eller vad säger du Coach? Kanske dags att fixa en retur match eller två mot knoen i ping pong?

Efter lite sömn så var det tid för frukost och sedan träning kl 09.30 i Attarpshallen, det var en lättare träning med fokus på individuell teknik och sammarbete.
Sen bar det av mot Jönköping och matcher mot IK Cyrus(b) och Tyrold i Idrottshuset.
Mer om det lite senare, nu hägrar java hos Ass-man Tobbe Larsson.

120KG Kärlek

måndag 22 augusti 2011

Helgen som va del 1 - DM kval

I helgen har Kalmar HK varit aktiva må ni tro!

Kl 11.15 var det avfärd mot Mönsterås och 2 DM-kval matcher.
Först ut var Mönsterås mot Karlskrona där Mönsterås vann.

IFK Karlskrona - Kalmar HK 22-28 (11-10)

Matchen började lite trevande som så många matcher på försäsongen gör men ju längre matchen går så kommer vi in i våra rutiner mer och mer. Försvarsspelet börjar stämma och i anfallsspelet sätter vi allt fler lägen. Första halvlek speglades annars av ganska många missar i avslutningslägena men koncentrationen höjdes och målen kom.

Målskyttar: Christian "fågel" Petersson 6, Robin "storchen" Löfstedt 6(1), Mikael "triceps" Johansson 5, Jacob "näst längst" Oscarsson 4, Olle "smulan" Blomgren 3, Pontus "kexet" Sjö 2 och Edin "knorrlobb" Prnjavorac 1.

Mönsterås HK - Kalmar HK 20-31 (8-17)

Här är det ett litet hat derby, lillebror mot storebror kalla det vad ni vill men det är alltid känslor som svallar när dessa lag möts, men inte så mycket denna gången då HKarnia satte ner foten från start med bra försvarsspel, utmärkt målvaktsspel av Fred-Erik Erenius och noggranna anfall.

Målskyttar: Storchen 6 (4), Jesper "kotten" Andervi 6, Oscar "mr glass" Andersson 5, Näst längst 4, Smulan 3, Christopher "sid" Arenander 2, Kalle "vaderna" Sigfridsson" 2, Triceps 1, Andreas "västen" Stening" 1, Fågel 1.

Sammanfattningsvis så var lördagen en nyttig dag där vi kunde finslipa både samspelet mellan målvakt försvar, och anfallsspelet där Storchen ska spelas in som 9m med de spelsystem som vi ändå har. Man märker att vi behöver matcherna för att hitta spelet igen och för att få upp lite flås under matcher, det är helt annorlunda att spela 2*30 än att träna 2 timmar. En bra start på helgen helt enkelt. Dessa resultat innebär att vi i Kalmar HK får ytterligare en kval match till finalspelet, den spelas mot Anderstorp på torsdag kväll. Anderstorp som stor satsar för att komma tillbaka till Allsvenskan där de höll till fram tills för 2 säsonger sen.
Efter matcherna så började resan mot Bankeryd..

Fortsättning följer...

120KG Kärlek

söndag 21 augusti 2011

träningsledigt

Tjenare Boys !!!


Imorgon är det träningsledigt. Alltså ingen träning!! DEt varen bra helg för herrarna vilket Berra kommer skriva om senare. Torsdag möter vi Anderstorp kl 19 i sporthallen. Be There"""!!!

måndag 15 augusti 2011

Hej vad det går mellan...

Nu var det ett tag sen man skrev något här, men den eminente Sir Tobbe "nr 2" Larsson håller uppdateringarna rullande medans jag antingen varit i Borgholm eller i Östersund! 

Ja det har hänt endel sen senast, träningsturnering i Växjö med blandat resultat men jag ska inte plåga er med mer om matcherna utan lite av vad som hände under och kring trippen.
Så kan det gå 1: Våran alldeles egna Ambrosini, Knoen väljer att kasta kontringspass (var ej någon snö på den passningen inte) till Lind, som måste sträcka sig för att ens vara i närheten av bollen vilket resulterar i ett haltande och ömmande baksida lår... 
Så kan det gå 2: Big Mike han var nämligen också med! Han lyckas med att få en vadkaka i första matchen (efter 10 min) och sitter sedan vid sidan av planen resten av tiden. Jag är dock glad att jag inte satt i hans minibuss på väg hem från Växjö då han vägrade duscha då inte fanns varmvatten... Ja är man stjärna så är man!! 

Men annars är jag nöjd med turneringen, man märker att truppen börjar fatta handbollen som Coach vill spela även om det finns mycket mer att önska, så är det tidigt på säsongen.
"Storchen" var flygfärdig!

Mr. X aka Robin "Storchen" Löfstedt är klar och kommer tillföra mer än bara sin längd, garanterat några mål också. Flera klubbar har försökt få "storchen" att flyga från sitt bo i Vetlanda däribland Alstermo och Hallby men det va alltså HKarnia som drog det smalaste benet ehmm längsta strået menar jag förstås. 
Ex kalmarspelaren Bali Aloch sa i våras att han skulle stanna om Robin kom, men tror mer att det va rävspel om vem som skulle bära nr. 10 i Kalmar denna säsong.. Ali gick och Robin tar väl nr.10. Ja det är mitt tips i alla fall! 

Ny handbollsäsong - nya hyss! 

120KGKärlek

Mats Griph - The Phoenix



Mats "filosofen" Griph

Tjenare Mats Griph! 
Hej!

Vem är Mats Griph?
 193 cm mellan ögonen, 100 kg utan skydd och 128 med =) och 46,5 i skor. Arbetar som ombudsman på LO och är kommunpolitiker för Socialdemokraterna. Förlovad med Karin (träffade Karin första dagen på jobbet i Kalmar 2002) och har en underbar dotter som heter Elsa som föddes i mars 2011. Bor inne i centrala Kalmar.  

Berätta lite om din handbollskarriär så här långt!
Började spela när jag var sju år gammal och spelade mer eller mindre fram till det att jag tappade sugen 2000 typ… Gjorde ett par träningar med Mantorp 2002 och sedan gick flyttlasset till Kalmar. Har gjort ett DM samt lite sporadiska försök att dra igång med Huddinge (där jag bodde fram till maj 2010 då hela familjen flyttade ner)

Du har erfarenhet från elitserien och gjorde sen ett uppehåll ett gäng år, vad är det som gjort att du sökt dig tillbaka till denna magiska idrott?
Ja, jag har haft förmånen att spela i Sveriges högsta division med Saab. Det var givetvis väldigt roligt och jag blev definitivt en erfarenhet rikare. Det handlar delvis om kärleken till sporten men också möjlighet att få vara en del av en helhet igen, att sträva efter ett gemensamt mål, det slår ju mycket högre än att slita på gymmet.


Hur ser du på stundande säsong Mats?
Vi har alla möjligheter i världen till avansemang och att ta hem serien men då handlar det om helhjärtat engagemang från samtliga inblandade. Det kommer att bli tufft men det går om vi ger oss fan på det! Vi har kunskapen, styrkan och viljan att gå hela vägen. En del som vi måste se till att få igång är försvarsspelet som behöver bli bättre i samspelet mellan målvakt försvar.

Vad tror du själv om din egen säsong?
Svårt att säga. Jag vill ju givetvis vara med! Jag har för första gången följt det hårda individuella träningsprogram som vi fick inför semestervilan och det kan jag lova att jag aldrig tidigare gjort=). Har till och med gjort mer än vad som står! Jag ger det en chans så får vi se om jag håller.

Vad du vill med din säsong?
Jag vill på riktigt komma tillbaka till handbollen och ge allt jag har.


Hur ligger det till på skadefronten?
Jag har ju lyckats med bedriften att få muskelbristning på samtliga tre muskler på baksida axel samt bröstmuskeln så svaret blir nog sådär. Hoppas på att kunna börja belasta igen inom två veckor. Har haft en fantastisk försäsong där allt har klaffat. Ironiskt nog hände då detta samma dag som vi skulle dra igång igen... Har en vilja att komma tillbaka så snart det går så det ska nog lösa sig!

Sen du startade hos oss har Jake försökt möblera om ditt ansikte med skott från 2m och du har pajat foten tre gånger och senast trodde du att du var Lu ferrigno och pajade axeln på gymmet. Tar eländet någonsin slut?
Nej, jag tycks vara otursförföljd men inte knäckt… Pain is temporary glory is forever!


Efter mycket tjat från Böna och tyckande från oss valdes du in i styrelsen i Kalmar HK. Hur ser du på klubbens utvecklingsmöjligheter?
Enorma! Det kommer att bli fantastiskt bra. När jag ser det engagemang och den kompetens som finns i klubben på alla nivåer så säger jag bara se upp i toppen vi är på väg! Det vi ska komma ihåg är att det kommer att krävas engagemang och det kommer att ta tid och vi ska lyckas, men det gör vi bara om alla är med! Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Du är ju något av ett styrelseproffs, vad är det som symboliserar en bra organisation?
Det handlar om struktur ”röda tråden” och en stark ungdomssektion är a och o om man vill satsa mot toppen och det har vi. Bra ledare och förebilder samt ett djävla engagemang! Det är många timmar som alla föräldrar, ledare, styrelse och inte minst spelare lägger ner för att ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att spela handboll. Om alla drar sitt strå till stacken så kommer Kalmar inom fem år vara på den stora handbollskartan!


Vad kan vi förbättra anser du?
Allt! Det kan aldrig bli så bra att det inte går att göra det bättre! Ska man se på klubben så är den ju ny och det är kulturer från två klubbar som skall bli en och det ser bra ut. Engagemanget är på topp och likaså kunskapen! Vad beträffar herrlaget så måste jag säga att jag imponerad över det engagemang och kunskap både tränare och spelare har. Jag tror på detta lagbygge som vi arbetar med. Det finns mycket att arbeta med men också en härlig blandning av ungdomligt engagemang till ålderdomlig rutin.

Hur är det att pendla mellan styrelse medlem och spelare?
Det är viktigt att man ser till att bidra tycker jag och därför har det inte varit så svårt, sedan tror jag att det är viktigt att får med spelare i styrelsearbetet för det ger en unik möjlighet att vara med att påverka. Det blir inte bättre än vad man gör av det! Man kan ju inte spela för alltid men man kan ändå se till att vara med att bidra till den sport man känner en sådan kärlek till!

Självklart vad önskar du dig mest av allt just nu?
Internationellt: världsfred och att hela världssamfundet slöt upp för att få ett stopp på den akuta hungersnöd som råder på Afrikas horn och att alla människor får möjlighet att leva i en demokrati. Nationellt att vi får en socialdemokratiskt ledd regering som kan se till att skapa ett varmare och mer solidariskt Sverige, att fler engagerar sig i demokratiska organisationer och föreningar för att sluta upp mot hat, intolerans och terror. Så skulle jag vilja att vi vinner serien och att undertecknad får möjlighet att spela handboll ett tag till! (Som man frågar får man svar)

 Tack för din tid Mats, lycka till med säsongen.

Tobbe

torsdag 11 augusti 2011

Mr. X - Robin Löfstedt är klar för Kalmar HK


Robin Löfstedt blev i veckan klar för Kalmar HK. Jag ringde upp Robin och ställde lite frågor till Kalmars nye jätte. Robin är nämligen 204 Cm i strumplästen väger in på stadiga 89 pannor, stadig är han även med sina 47:or på fötterna. Favoritskyddet är armbågsskyddet.

Tjena Robin Hur är läget?
Just nu är jag trött efter ett pass med Vetlanda HF, kommer nog träna en vecka till eventuellt, innan jag ansluter till kalmar.

Gamla hederliga sportklyschan hur känns det att vara klar för Kalmar HK?

Det känns riktigt bra det ska bli kul.

Vad förväntar du dig av säsongen?

För laget förväntar jag mig att det går bra vi ska i alla fall vara topp tre som föregående säsong, och förhoppningsvis ta steget upp. För min egen gäller det att visa framfötterna så jag får spela så mycket som möjligt och utvecklas i mitt handbollsspel.

Vad har du för ambition med handbollen?

Att avancera högre och högre upp i divisionerna sakta men säkert. Och slutligen spela högst upp, jag har inte för bråttom.

Varför valde du Kalmar? Det måste funnits mängder av klubbar som sökte dina tjänster?

För att kunna träna varje vecka samt att det är ett rankat topplag. Det är viktigt att kunna träna varje vecka för att bli bättre och det känner jag att jag kan bli i Kalmar. Sen är det ett lag som kvalat uppåt förra året och de vet hur det är att vara högst upp samt att truppen är i stortsätt intakt.

Du återförenas med din bror Jocke efter ett par år isär när det gäller handbollen, syskonkärlek på högnivå?

Ja det är skoj och det ska bli kul att ha han som tränare nu när han gått alla utbildningar och sånt. En av anledningarna till att byta klubb är ju att få ha han som Coach.

Du väljer nummer tio, varför?

Jag  har alltid haft tian i alla tider, i alla idrotter. Orsaken från början är att brorsan hade samma nummer.

Tack Robin och välkommen till Kalmar HK..Lokomotivet!


Tobbe

onsdag 10 augusti 2011

300 besökare idag!! Då måste vi pumpa ut en inlägg till

Mr. X har vi skrivit om innan och jag tror att jag vet mer om detta smått fantastiska rykte på fredag, mer om det då. Annars arbetas det på stenhårt bakom kulisserna med alla möjliga olika ting. Vilket är härligt. Det verkar fortfarande vara ett rassligt nät som bidrar till att intervjun får vänta men den kommer iaf bli spännande.

Vi har bara idag 300 besökare på bloggen och det är ju faktiskt också det smått fantastiskt. Tack ska ni ha. Först länkade på Treijner och Söderberg och sen 300 besökare. Undrar om detta kan vara en slump. Men hur som haver är det lika roligt för det.

Fick några kommentarer angående förra inlägget och ska luska lite vem källan menar, blev ju faktiskt ganska otydligt det jag skrev.

Imorgon är det träning igen boys, se nu till att lunka dit så kör vi stenhårt nu, framförallt planera er dag korrekt!

Ses och hörs imorgon vänner

Tobbe

Trasigt modem och väntan..

Då sitter vi här på Ekelunds och skriver lite innan jobbet startar. Eftersom det finns ett krånglande nät med i bilden så kan jag inte bjuda på någon intervju riktigt ännu men snart hoppas jag det ska gå. Det är då inte mitt nät som krånglar som ni kanske förstår. Träningen igår så bra ut det är lite fler grabbar som är nere och svettas nu och det börjar närma sig det antal vi vill ha på träning. Det var en bra träning igår mycket springa och kriga och grabbarna gör det kanonbra. Keep it up lads!

Tjejerna tränade innan och de körde stenhårt dem också fortsätt så så blir det en rolig säsong. Jag har inget nytt i Mr. X historien men det kommer säkert upp något innan veckan är slut.

Vi är dessutom länkade på den bästa av handbollsbloggar nu Treijner och Söderberg. Kul tycker vi. Jag tycker dock att det var mindre kul att jag verkar fastnat med en eller tio felsägningar i deras svarta bok. Fast å andra sidan är det mest kul att de kommer ihåg den labile jäkeln som konstant skrek och knuffade på folk. Senare under säsongen hoppas jag kunna få svar på lite frågor från Bloggkungarna i IFK.

Annars då? Jo rykten säger att Flottan kommer att mönstra Severstedt och Ohlander när vi möter dem på tisdag. Får se hur det blir med detta sånt som brukar märkas.

För övrigt så är det så att jag gjort en träning nu. Tränade i måndags då det inte var mycket folk nere. VArför inte ? tänkte jag och drog igång, sköt i krysset, stegade, flippa inspel, var som en Panter, kände mig gammal, fick en junisblåsa grät en skvätt och gick o la mig. Ungefär så var den upplevelsen. Men det var rätt skoj ändå.

Idag är det träningsledigt och imorgon är det rock n roll igen. Med lite tur får jag in lite svar från en  viss Phoenix som kommer vara mycket intressant att läsa.

"Inhance your calm John Spartan" Vilken film?

Tobbe

tisdag 9 augusti 2011

Idag är vi glada vänner !!!!!



Vi är så glada att vi bara dansar!!!!!

Tobbe "Pantern" Larsson

Träningsmatcher och Mr. X

Då var jag försenad som vanligt när jag lovar något. Men det är ju sånt som är livet. Matcherna uppe i Växjö Var som väntat lite sega. Det stämmer inte i timing till varandra och vi litar inte riktigt på oss själva i försvaret. Men det är ju det som hör till träningsmatcherna. Annars tycker jag det var bra krigat av de flesta.

Det viktigaste är att det hela tiden genomsyras av en positiv attityd vilket de gjorde, iaf i stor utsträckning. Det blev förlust mot Växjö och seger mot Eksjö. Växjö hade ett gott tempo och bra spel. Unga snabba spelare som visar att de hittat sina roller. Jag tror dock att Växjö grabbarna peakat lite tidigt. Vi får se när det kommer till säsongen. Mot Eksjö var det en himla massa slarv men dock så blev det ändå vinst vilket är positivt. Finns inte mycket mera att säga om detta.


Nog om detta. Nu till lite annat. Kalmar HK är på väg att göra ett skapligt nyförvär inför stundande säsong. Går allt som det ska kommer Mr. X väldigt snart ansluta till truppen och börja träna. Vi skulle kunna säga att Kalmar HK gör en Milan satsar på en spelare som förtillfället är anonym och kallar honom för Mr. X. Det ska bli mycket intressant att följa detta rykte och jag hoppas verkligen det blir verklighet av det. Lokomotivet ångar på!!

Tobbe "Pantern" Larsson

söndag 7 augusti 2011

Mot Växjö vänner!!

Idag åker Herrseniorerna till Växjö för två matcher, den ena mot Växjö och den andra mot Eksjö. Årets första matcher är här och det är awesome!!

Ska bli riktigt skoj detta. Lite ovant bara, vad ska jag ha på mig???


Skriver lite mer om matcherna ikväll

Tjenixen!!!

fredag 5 augusti 2011

Fredag och det händer inte mycket!!

Tjenare gänget..
Sitter här och väntar på att Böna ska bli klar någongång så vi kan dra ut och dunka golfbollar en stund innan det blir dags för en pilsner eller tre. Fredag och det är ingen handboll. Denna vecka har inneburit att giftet bitit sig fast  och jag behöver nog rehab efter denna säsong. Kom på mig själv förut när jag suttit och funderat överträningar och övningar man eventuellt skulle kunna köra. Lägg därtill att jag längtar som fan till söndag då det är dags för de första träningsmatcherna.

Det är jäkligt skoj att det är igång iaf!

Nu är frågorna skickade till nästa intervju som snart kommer att komma upp här på bloggen. Den ska bli väldigt intressant att läsa. By the way så närmar sig tävlingen också med stormsteg. Var beredda gott folk!!!

Någon som sett Sandberg?

Tobbe

torsdag 4 augusti 2011

Allmänt tugg och träning

Då var det torsdag och som jag sa så har jag kollat lite med tjejerna Joanna och Maria om de ska fortsätta i damlaget eller inte. Joanna vad jag förstår kommer köra när hon kan med tanke på familj och jobb och dylikt. Hon kommer nog vara nere en hel del kan jag tänka mig. Maria kommer även hon rocka på. Bra där tjejer!!

Träningen som de hade när jag kom såg också lovande ut och det fanns iaf ett nytt ansikte med på banan som iaf inte jag sett innan. Detta ska vi luska ut vem denna person är. Ingen kommer undan 120 kg kärlek mohaha.

Det ska bli kul att följa tjejerna i år. Tror de kommer klara sig strålande. Tänkte även kika lite mer på fjunislaget som tränar före oss nu höra vilka dem är och vad de har för ambitioner. Det ska bli sköj. Mattias Andersson eller Junior har ju redan visat framfötterna hos herrarna och var duktig i Trollhättan.

Herrarnas träning idag var helt ok. Det skulle vara fint om det var lite mer folk på träningarna men det kommer tror jag. De som var där krigade på bra tycker jag speciellt Jens som ansåg sig själv otränad, men det såg helt ok ut tycker jag. Han har nog svårt att gå imorgon tror jag.

Det får bli allt för idag ha det fint nu vänner!

Tobbe

onsdag 3 augusti 2011

Ett babbligt inlägg om egentligen ingenting

Sitter jag här igen, eller snarare ligger eftersom det är soffan som gäller. Ligger och kollar på en av Arnolds absoluta bästa filmer på sexan, eller? Ligger mest och funderar på när det där riktiga suget ska infinna sig. Då menar jag självklart suget till handbollen, september närmar sig med stormsteg och flipflopsäsongen är snart över. Dags att börja träna boys!! Tror dock att det kommer bli grymt på träningen imorgon. Full fart framåt!!!

Jag är även lite nyfiken på tjejerna och hur det ser ut med träning och dylikt. Joanna och Maria var beredda på fejjan!!

Det kommer också att komma en vansinnigt vacker och manlig intervju om ett par dagar här på bloggen. Det kommer komma flera såklart allt eftersom vi närmar oss premiären. Har en känsla av att denna intervju kommer bli rätt så lång, så ta på er brillorna brygg lite kaffe och njut. När den väl kommer alltså.

Var så säkra mina vänner det kommer även att dyka upp lite från Motala HK också, de startar nämligen upp ett herrlag igen och sen ska vi höra med Lind Nordlund hur det ser ut för Motalas Damer. Om cirka en vecka får vi även höra lite med Jocke också hur han ser på den stundande säsongen. Det komemr bli en grym säsong.

Det är iaf lite vad som händer på bloggen den närmsta framtiden. Kommer ni ihåg den där tävlingen jag skrev om som aldrig blev av? Den ska vi också pumpa ut om en vecka eller två. Då är det viktigt att ni gör er röst hörd mina vänner. Mail och namn i kommentarsfältet. Mer om detta när det blir dags.

Jag återkommer i morgon efter träningen. För övrigt så är Fågel ganska långsam, ska nog springa ifrån honom imorgon.

Vart är Sandberg???

Tobbe

måndag 1 augusti 2011

Puh vilken dag! Semestern är slut nå åker vi, trodde vi!!

God augusti på er handbollsvänner!! Idag var starten på säsongen på riktigt, trodde vi iaf. Det var många återbud i till dagens träning men det spelar ju egentligen kvitta (eller Berra? :)) För säsongen är faktiskt på gång på allvar. Det innebar även starten för mig själv. Inte att springa runt som en galning på handbollsträningarna men starten att faktiskt röra på mig och itne bara sitta o sänka pilsner på larmtorget.

De få som var på träningen idag visade ändå gott mod och det faktiskt en ganska bra träning trots allt. Snart är det dags, för de där tio minuterna innan premiärmatchen.

Vad har hänt egentligen under sommaren då? Egentligen inte så mycket mer än vila och återhämtning. Men det är jäkligt skönt att det startar. Truppen på vår sida är spikad kan vi väl säga. Får se vad hingsten hittar på men annarshänder inte speciellt mycket. Damerna däremot lämnar lite frågetecken iaf för mig som inte hört något. Fortsätter Joanna och Maria, Är det några junisar på väg upp i a-svängen och behöver man jaga ersättare för Filippa, Maja trampar vidare i Flottan.

Hur som helst så tror jag tjejerna kommer kriga precis lika hårt som förra säsongen och vi kommer sitta där på läktaren och skrika på domaren och heja.

Var literostig på att skriva känner jag men det blir bättre under säsongen måste ju värma upp lite. Det är iaf igång mina vänner och vi på bloggen kommer i september introducera ett nytt element här på bloggen så var lite vakna då..fniss.

Vi kommer att visa vad vi går för, skyttegravarna är intagna och vi kliver inte ur dem fören efter säsongen, buckle up people, This is war!!!!!!



Tobbe