tisdag 7 juni 2011

Efter utbildning och en långhelg på Sveriges Ibiza!

Nu är man tillbaka på fast mark igen, och mycket har hänt...
För 2 helger sen så var Jocke, helene, kia och jag själv iväg på baskursintruktörs-utbildning i Kristianstad. Inte så mycket att säga om den helgen egentligen, mer än att det va gutt med en helg med likasinnade och mycket handbolls snack och lite sömn! Men hur eller hur så skall vi nu vara redo att hålla i handbollens baskurs för tränare.

Några träningar mycket sol senare så kan det vara dags för lite silly season a´la berra style men va fan händer egentligen i våran serie? Har de flesta lagen som satsar spikat sina trupper med några undantag och öppna platser eller hur ser det ut.

Vilka lag är det då i herrarnas division 2 anno 2011/2012?

HB78 (Hallbys farmarlag) nya div.3
HF Di Vide (Ystads farmarlag)
HK Helsingborg (O/V Helsingborgs farmarlag) nya div. 3 
HK Ystadpågarna (Ystads farmarlag) nya div.3
IF Hästö U (Hästös farmarlag)
Hultsfred HF
Karlshamn HF nya div. 3
KFUM Kalmar HK
Skurup HB
Vetlanda HF
Växjö HF 
Åhus Handboll nya div. 1


Ja således så är det 5 nya destinationer som vi ställer in gps:en till. Skånelagen har jag inte mycket koll på än, men de brukar spela en snabb kontringsinriktad handboll vilket är kul att spela och att kolla på. 


Vad det gäller de småländska lagen så har det inte hänt jättemycket till dags datum det som är klart är dock att Växjö hf har en ny tränare i Joakim Wensby som jag för ett par år sen mötte på plan när IK Cyrus mötte Alstermo. Förra säsongen coachade han HK Bilagan i Div3, Har sin handbollsgrund i Kroppskultur, Uddevalla. Växjö tappar Genestig i mål( ryktas om Cyrus) och Stenmalm är klar för HK Drott. På plus sidan så kommer Abrahamsson från IF Hallby till Växjö. En ung målvakt med potential.


Vetlanda står för tillfället utan tränare för laget (ryktas om att Ivan Milicic blivit tillfrågad) men mycket faller väl på om Robin Löfstedt skulle vara kvar eller inte. Han som vi i kalmar mer än gärna vill lösa för iaf en säsong i vårat lagbygge! Varför inte bygga på främmlingslegionen här i BB-huset med ytterligare en Sketlanda kille!?


Hultsfred med Benny (L)EK som tränare har alltid något kort i skjortärmen att ta fram men de känner sig nog ganska trygga i att deras lagkapten Simon Larsson är frisk från sin knäskada då han är viktig för humörspelarna i HHF. 


Det va det för tillfället!  Det kommer mera:) 


Väl mött 120 kg kärlek



5 kommentarer:

  1. Ganska självklart att Kalmar vinner serien, de har hittils inte tappat några spelare och fortsätter på den inslagna vägen. Ifall Kalmar inte vinner är det en skandal!

    SvaraRadera
  2. Vad kallar du ali, nu när han försvinner från Kalmar? att det blir en förstärkning?

    SvaraRadera
  3. De tappar en spelare som är positiv för laget, men samtidigt var Ali borta under en period under förra säsongen för laget och då märktes ingen större skillnad. Jag ser fortfarande Kalmar som klar etta i serien.

    SvaraRadera
  4. Att sticka ut hakan, mr anonym, och säga att det är en självklarhet att Kalmar vinner serien & att det är en skandal om det inte blir så? Visst, dom 3 bästa lagen från dom föregående säsonger huserar nu i div. 1 (kristianstad, vinslöv & farmen). Men att påstå att det vore en skandal om kalmar inte vann ormboet division 2 södra vore som att skjuta sig själv i foten? Givetvis ska man ha en målsättning inför kommande säsong, men man behöver inte överdriva.
    Och du berra, så länge har du inte spelat i lokomotivet så att du glömt att vi heter hultsfred HF? :)

    SvaraRadera
  5. Haha självklart inte men orkade inte tyka med Real längre så fick bli tykning light med HHK :) men ändrar de nu mr. V :D

    SvaraRadera