lördag 11 juni 2011

Kornelia på Beachhandboll!

Koncentrerad?

88 an fungerar fortfarande på stranden

Det gått ett år sen vi var i Helsingborg senast och vi hade en sjundeplats att försvara. Vi samlades kl 11 vid bostället och till min stora förvåning var det bara Kent som var där. Den sluge uven var nyfiken på vad vi hade fått ihop för lag så vi hade skickat Ellen och Tove med tåget och som vanligt var Frida och Tanya försenade och de enda som var i tid var de som bodde längst bort Johanna och Kea. Men Kent går hem i oförättat ärende och Frida och Tanya dyker upp med sina sluga ursäkter min mamma var tvungen att handla på ÖB för var jätterea sa Frida och Tanya skyllde på sina undulater hade gömt hennes cykelnycklar. Jag gick givetvis på ursäkterna och skrek, MOT STRANDEN. Väl framme var det dags att öppna Åkes hemliga LÅDA. Nyheten för i år att vårt fina resultat från ifjol gjorde att vi var helsponsrade av SYDSTEN och i lådan fanns allt för att nå framgång. T skirts kepsar och solbrillor togs på och i första matchen gick mot elitserielaget Lugi.

Vår första halvlek vanns klart och uddamålsförlust i andra så det fick avgöras med shootout. Vi startar med vårt segervapen albatrossen Tanya som är säkerheten själv i sin patenterade tvåpoängshelikopter och Johanna och Ellen sätter sina och vi står som vinnare och vi fick den start vi ville ha. Solen står i zenit och även om man har keps behövs det solkräm och som den omtänksamme tränare man är lånar man ut sina dyra solskyddardroppar. 20 minuter senare är flaskan spårlöst försvunnen och utredning startar. Jag gav den till Tanya sa Frida Tanya skyllde på Johanna som i sin tur hade gett den till Tove som vidarebefordrat den till Ellen som gett den till Kea som hade gett den tillbaka till Frida så efter att ha ritat upp allt på ett papper insåg jag att jag var tvungen att ringa till CSI Helsingborg för att lösa detta problem.  Men när de såg pappret sa de direkt att solkrämen skulle ha härsknat innan de hade funnit en lösning.

Nästa match var mot O/V eller som Johanna säger Ove vem är Ove? Även denna match slutar 1-1 och vi spelar riktigt bra och vinner även här på shootout efter ett mycket stabilt spel av Kea i målet och i tredje matchen mot Åstorp som efter lite snack och tjafs vinns bägge halvlekarna och dagen summeras med 3 vinster och stabilt spel många kluriga kombinationer. Jättenöjda beger vi oss till hotellet som vår sponsor SYDSTEN hade fixat och vi gör oss i ordning för utgång. Vårt hemliga vapen jetsets Jullan ansluter till truppen och Jullan är så stolt att hon hitta själv tack vare sin navigator och att hon bara behövde ringa 12 gånger till mig för att hitta till Helsingborgs största hotell.

På kvällen var det dags för taktikmöte och vi tog det säkra före det osäkra om vårt hotell var buggat att genomföra genomgången utomlands genom att tura till Danmark. Många kloka slutsatser kom fram under vår middag som Johanna sa att vinner för vi har inga nerver och Fridas kloka insikt att "vi tänker så smart vi tänker inte när vi spelar". Kvällen blir enligt mina välkommen till Danmark hälsningar 5 turer lång och vi går och lägger oss för det kommer en dag i morgon också!

Vi vaknar prick 8.30 att det bankas frenetiskt på dörren och där står Tanya som överlägset leder förseningsbötesligan genom tiderna i Lundagårds 59 åriga historia (Alla lag inräknade) och blicken är helt speedad och hon tjuter ut FRUKOSTBUFFE, FRUKOSTBUFFE kvicka er. Efter en stadig frukost var det dags för drottningmötet mot vårt elitserielag och om vem som skulle bli gruppsegrare. Direkt på avkast sätter vi in vårt hemliga trumfkort Jullan på uppkast mot Jennifer och vi vinner vårt första och enda uppkast på hela helgen. Kents töser är skakade och det är jämna steg men Kents järntöser är starkare och vinner klart. Synd detta var matchen jag verkligen ville vinna för tänk att kunna psyka Kent ett helt år hade varit mumma för en retsticka som mig.

Kvartsfinal och där vänta Kävlinge och i första halvlek spelar vi grisdåligt och vi förlorar. jag är jätteorolig men tjejerna har ju inga nerver och de tänker ju inte så vi vinner andra stort och shootouten glasklart och vi är semifinal och på nått konstigt sätt får vi chans till revansch mot vårt A-lag. Vi står emot mycket bättre och med bländande målvaktspel av Kea hänger vi med för förlora knappt i första för leda nästan hela andra men vi faller med flaggan i topp men träning ger färdighet och Kents järnkaminer är välförtjänt i final.

I matchen om tredjepris möter vi SM finalisterna Eslöv och vi kämpar men våra krafter har sinat och Eslöv vinner och vi slutar 4 i Beach SM

Men vi är grymt nöjda och vi har bara elitserielag framför oss och det är ett kanonresultat och med tanke på att A-laget vann finalrysaren mot Skövde så betyder det att Lundagård blev etta och fyra i Beach SM inte dåligt av världens bästa kvartersklubb på Gunnesbo.
Men nu tittar vi framåt och spottar ut den sista sanden ur munnen. nästa år skall vi lägga in en träning innan för att nå högre höjder

Vi ses på en hemlig samlingsplats nästa år och då är det medalj som gäller.

Stort tack till Kornelia som skrivit om Beachhandbollen i Helsingborg. Bra kämpat tjejer!

/Tobbe

2 kommentarer:

  1. Nerver som stål hela helgen! Det bästa var som berättat innan när Frida sa "Vi tänker så bra, vi tänker inte alls" haha..

    SvaraRadera
  2. Rätt ska vara rätt, detta har Thomas Leijon skrivit, vår eminenta tränare som har haft ett beundrandsvärt tålamod med oss under alla år ;)

    SvaraRadera