söndag 15 april 2012

En handbolls helg!

Hur gick det då i kvalet under helgen?

I fredags så spelade Alstermo sig upp till Allsvenskan, stort grattis!!
De vann alltså även den andra matchen mot Kroppskultur denna gång i Uddevalla slutresultatet skrevs till 26-23 till A-mos favör. Det va enligt mina källor en svängig match som det va mycket känslor i och sen när det behövdes som mest så steg Berg(väggen) fram i mål och gjorde ett par viktiga räddningar i slutet, och sen så som damernas Förbundskapten Per sade, kan inte fatta att inte Daniel Steen(säker) inte spelar i Elitserien.
Nu blir det uppbyggnad och satsning i skogen till allsvenskan nästa säsong, det betyder att det inte är så långt till varken Hästö eller Alstermos matchen nästa säsong alltså elitmatcher ca en timme iväg från Kalmar! Inte dumt de!

Så till Vetlanda vs Bankeryd.

Kan börja med att jag är väldigt förvånad över att se att domare med klar anknytning till ett av lagen får döma en så pass avgörande match som kvalet ändå är. Men domartillsättningen har varit knepig hela säsongen tycker jag, vissa domare är helt enkelt inte tillräckligt bra/kyliga/erfarna för att döma vissa matcher även vi har haft domare med anknytning till KHK under säsong. Nu skall det tilläggas att detta bara var en tanke från mig till domar tillsättarna. Det blir lätt snack om klubbtillhörighet och också snack om åt vilket lag de dömer. Uteslut dessa situationer snälla, ta in domare från andra förbund om det är svårt att hitta domare i småland!

Men nu till matchen så tycker jag att det var en väldigt tempofattig match från båda lagen, ingen ville springa. Slutresultatet skrevs till 30 - 25 och Vetlanda förlängde säsongen med en vecka då avgörande matchen speelas nästa söndag.
Vetlanda var klart mer taggat i försvar jobbade intensivt och ibland väldigt tufft men som sagt det är domaren som dömer och sätter nivån! Kan inte säga att det va någon match av egentlig division 2 nivå men det är ju därför det är en kval match. Sen så vet jag att det är svårt att spela i vetlanda( ja vi förlorade där)!
Tankar om matchen i stort va att det var väldigt nervös på plan många tappade bolla och mycket slarv. Igår så var det helt enkelt Vetlanda som verkade mest sugna på att vinna!

Hästö tvingade fram en tredje och avgörande match mot Ankaret via vinst hemma med 28-22!
Har inga rapport därifrån men det kanske Stellan kan fixa??

Wasaiterna klarade av att vinna även match två mot Trollhättan med 25-24 och är det med kvar i division 1 nästa säsong.

Anderstorp har ändrat matchdatumet tills imorgon måndag då motståndarna Alingsås HP har många juniorspelare som just nu är deltagare i Potatiscupen, var väl efter en del påtryckning av förbundet som ASK gick med på det vad jag kan utläsa.

Alstermo till Allsvenskan
Vetlanda vs Bankeryd lever vidare
Hästö vs Ankaret lever vidare
Wassarna kvar i division 1
Anderstorp klarar kontraktet imorgon??


Nu är denna helgen slut så också detta inlägg, väl mött snart igen!

Handboll, Handgranat!

120kg kärlek

7 kommentarer:

  1. D var bra skrivet!!!!

    SvaraRadera
  2. Se höjdpunkter från kvalet här:

    http://www.facebook.com/photo.php?v=10150648216736666

    SvaraRadera
  3. I sak kan jag tycka att du har rätt angående domarna i Vetlanda-Bankeryd. Samtidigt vet jag att det var ett domaravhopp i sista stund som föranledde att domaren med anknytning fick hoppa in...

    Utveckla gärna vad som varit knepigt med domartillsättningen tidigare under säsongen...är lite nyfiken!

    SvaraRadera
  4. Hej David!! :)
    Jaha ok ja det visste inte jag självfallet, men det är dock beklagligt ändå men det är en förklaring iaf. Men det går inte få tag i så många domare snabbt utifrån till alla matcher.
    Nej det är bara en känsla som jag känner är att småland är lite slöa när det gäller tillsättningen, då vi får antingen åka till matcher och veta att domaren anknytning till klubben vi möter eller för den delen också att motståndare kommer hit och vet att domaren har anknytning på något sätt.. Nu vet jag att det är svårt att hitta domare i regionen men iaf till kvalmatcher kan man väl ha sammarbete med annat förbund så det inte kan bli något snack. sen vet jag att spelare känner andra spelare och domare i andra förbund också men kan vara något att tänka på till framtida kval. Antar att det har lite med ekonomi också. tack för att du läser och vill diskutera lite känslor som finns ute i småland! mvh Berra

    SvaraRadera
  5. Till Berra:
    Problemet är väl att vi har för få riktigt bra domare i vårt distrikt som får ta det de kan och sen har vi en skara "dinosaurier" (vill helst inte förtydliga) som dömer hellre och oftare än särskilt bra, vilket ju då gör(tyvärr) att ibland kan det upplevas som slött. Tyvärr är det dock så allt för ofta att vid återbud mm så är det den eller de domare som kan som får ta matchen även om den eller de aldrig varit påtänkta tidigare.

    Ska också påpeka att i herrar div 2 som ni spelat i är det inte Småland/Blekinge HF eller deras DK som tillsätter utan den regionala domartillsättaren, med hemvist i Skåne.Tycker det är kul att läsa här och diskutera...

    SvaraRadera