fredag 13 april 2012

Fortfarande i kvalets tider.

De lagen i våran geografiska närhet är fortfarande med i kvalets tombola.

Kroppskultur vs Alstermo ikväll fredag 19.30 match 2. 

Alstermo vann första matchen i serien bäst av 3 hemma mot klassiska Kroppskultur. Slutresultatet i Grytan slutade hela 37-27 vilket i sig inte har någon betydelse då endast vinsterna som räknas, men man kan ju inte låta bli att tänka att det är rätt psykiskt påfrestande att förlora första kvalmatchen med 10. I mina ögon så är Kropps ett lag med bra blandning mellan rutinerade föredetta men för den delen inte så gamla proffsspelare och ungdomlig entusiasm men under första matchen lös pressen på att vara i negativtkval igenom och det visade sig i att alla skrek åt och mot alla. Får de ordning på det och koncentrerar sig på handbollen så kommer Alstermo få kämpa mer än i grytan. Nu hoppas jag att Amo vinner och går upp i Allsvenskan då småland behöver få fler handbollslag i de högre serierna.

Vetlanda vs Bankeryd imorgon lördag kl 1600 match 2

I division 2 södra så fick Vetlanda en friplats genom kvalet då Skurup drog sig ur div 2 och börjar om i division 3. Lotten föll att i möte bäst av 3 så skall de slåss för sin div 2 plats mot IFK Bankeryd. Där vann Bankeryd första matchen hemma med 37-32. Vilket man kan tolka genom att båda lagen gillar att göra mål hellre än att jobba i försvar, själv ska jag till Vetlanda imorgon för att få lite klarhet i det hela. Vetlanda slåss för sin överlevnad i divisionen för Bankeryd njuter man av att kunna klättra i seriesystemet. Har också hört rykten att Vetlanda har haft svårt att få spelarna att träna ordentligt under hela säsongen och så också nu i detta utsatta läge, det spelar ju av sig på slutplaceringen i tabellen kan tänka.
Min röst lägger jag faktiskt på Bankeryd då de har spelare som jag har spelat med i Cyrus och även spelat för Hallby, så rutin från Allsvensksan och Division 1 väger nog över till B-ryd men det kommer bli tätt då träningsmotivationen kanske inte varit den högsta hos dem heller. Förväntar mig en jämn och spännande match i Vetlanda under morgondagen.

Kort om de andra i kvaletstider.

Hästö förlorade första matchen Ankaret och får det nog tufft då ryktet säger att Ankaret sätter upp ett högt tempo och trycker mycket på kontringar.

Anderstorp vann första matchen borta mot HP Alingsås, visserligen bara med ett mål men det har ingen betydelse då som sagt att det är segrarna som räknas. Nu har ASK 2 matchbollar i sitt tempel och enligt mig avgör de på söndag. Som sagt småland behöver lag högt upp i seriesystemen!!

För Kalmars besegrare, Trollhättan förlorade hemma i första matchen mot Wasaiterna och där tror jag också att laget från division 1 klarar sig kvar.

Så under denna helg kan mycket avgöras, så följ gärna matcherna då det kan bli spännande runt om i Sverige.
Under söndagskvällen  kommer ett litet sammandrag om helgen så helt enkelt väl mött i handbollshallarna eller här på bloggen söndagkväll!

120kg kärlek

1 kommentar:

  1. Bra Berra att du håller oss uppdaterade. Du är guld värd!

    SvaraRadera