fredag 24 augusti 2012

Fredag

Fredag redan och premiären närmar sig med stormsteg! Igår startade vi vårt träningsspelande mot Kalmars Damer. Vi spelade 3x20 minuter så vi skulle få chansen att fixa och trixa lite under matchen. D-hallen som vi spelade varmare än någonsin! Dags att trycka igång AC:n?

Första 20 som spelas är det mycket nerver och timeingsmissar från oss både framåt och bakåt. Det är heller inte så konstigt då det är första matchen för säsongen. Vi lyckas nolla Kalmar i ca 5 minuter och det var relativt målsnålt i ca 12 minuter. Sen drar KHK ifrån med några kontringar och enkla inspel. Kalmar orkar mera och har flera spelare på bänken. Emilia startar bra i mål första 20.

Andra perioden startar och det är fortfarande lite stelt framåt, men i det uppställda försvaret och det tillfälliga försvaret är vi med. Trots att slutsiffrorna skrivs till 25-12 till KHK är jag mycket nöjd över försvaret. kommer till varför lite senare. Vi har för dagen en avbytare efter lite sjukdomar, tjejerna blir givetvis trötta och det märks på planen. Det blir lite syrebrist och trötthetsmissar lite här och var och det får vi räkna med en sån här match. KHK var bättre just denna dag.

Förutom då att vi blir trötta så är jag nöjd med rörelsen i försvaret. Jag är också nöjd med tempot och dynamiken i försvaret, trots att vi inte hunnit träna speciellt mycket på det. Självklart blir det lite missar här och var och det är helt ok, vi måste våga misslyckas för att lyckas. Jag är också nöjd över glädjen och kommunikationen hos tjejerna.

Det är fint att vara igång med matchandet!