måndag 17 september 2012

MHK - Nybro

Då har det spelats match igen. Igår spelade vi mot Nybro handboll som återigen startat upp med ett lag. Nybro kommer spela i Div. 3 denna säsong och vi spelar ju som bekant i div 2. Nybro har en fin mix med lite gammal och lite ungt. Väldigt kul för regionen att Nybro har ett lag i seriespel.

Matchen i sig var väldigt bra, iaf från vår sida. Tjejerna tar tag i taktpinnen direkt och sätter stor press på Nybro. Hade det inte varit för stolparna så hade vi lett med 4 på stört. Vi spelar med ett stort tålamod bakåt och förivrar oss inte, när vi vinner bollen så ställer vi om väldigt bra. Nybro hänger med i protokollet i ca 10 minuter sen börjar vi gå ifrån på allvar. Vi har en ledning på 7-3 under denna period.

Dippen kommer dock lite sakta smygande och vi blir dessutom lite trötta. Fokuset landar lite mera i sidled än på djupet under vissa perioder, vilket är förståligt. Detta ska vi jobba med vidare inför premiären mot Eksjö. Vi spelar snabbt framåt under hela matchen och vi släpper bollen precis rätt. Vi har en halvtidsledning på 17-9 tror jag det var och vi vinner sedan matchen lite avstannande med 26-18. Vi har lite missar här och där vilket kunde gjort siffrorna större.

Som jag nämnde innan så är Nybro inget dåligt lag och de kunde mycket väl spela i div 2. De har dessutom två riktigt stora M6:or som kommer skörda stora framgångar. Blir inte roligt för lag i div 3 att möta Nybro.

Det är väldigt kul att vi får avslut över hela laget igår också. Alla gjorde mål utom en spelare och det var ren och skär otur. Tjejerna visade en enorm glädje och ett stort engagemang under hela matchen. Detta bådar gott mina vänner.

Målskyttar MHK: Hanna Fransson 7, Maja Hasselquist 6, Ebba Johansson 4, Moa Myllenberg 3, Linda Ohlsson 2, Julia Zenkert 1, Linnea Forsmark 1, Carolin Gunnarsson 1, Evelina Ottosson 1.

Nybro: Erica Påledal 6, Caroline Sundin 4, Marina Mikutjan 3, Karin Kullberg 1, Rebecka Johansson 1, Helen Nilsson 1, Emma Karlsson 1, Ardita Capri 1.

2 kommentarer: