söndag 4 december 2011

Kalmar HK - Växjö

Det var ett småländskt derby och det blev precis en sådan match. Vi pratar innan matchen om att vi ska ge 110% i alla lägen och "går för det". Det ska också sägas att min nervositet idag inte hade några gränser. Det var nästan att jag ville gå på muggen och ropa på Ulrik. Det gick dock bra ändå.

Vi börjar från början. Uppvärmningen känns riktigt bra och det var laddade spelare. Matchen i sig betyder ju mycket och det kunde vi även känna i luften. Det kändes bra och känslan om en bra start på matchen var inte ren och skär fantasi. När matchen går igång är det ett högt tempo från båda lagen och första fem är det Växjö som går bäst. De tar snabbt en 0-3 ledning och vi får börja jaga. Vi är lite tama bakåt och kommer inte upp på dem som vi ska eller så har vi lite för slöa fötter i starten. Något var det som inte riktigt stämde. Vi lyckas hämta upp underläget relativt snabbt ändå, men det där riktiga trycket infann sig inte under första halvlek. Vi byter mål med varandra och får inte riktigt tag på dem. Missar dem så missar vi. Vi ligger under med 11-15 med tian kvar av första och lyckas ändå kriga tillbaka till lika i paus.

Andra halvlek starter vi med Simba som fick komma in i 25 minuten och han inleder med några räddningar. Vi får då lite fäste i matchen. Vi gör ett ryck till några måls ledning men sedan istället för att stänga butiken så tappar vi återigen. Matchen var som en enda stor berg och dalbana. Vi lyckas få fäste ytterliggare engång i matchen och denna gång går det vägen. vi går upp till en tre målsledning och där var matchen. Vi vinner med 30-25 och det var idag inte snyggt, men ändock är vi serieledare i och med denna seger. Det är det enda som räknas idag 2 poäng är det vi ska ha i matcherna inget annat. Idag fick vi kriga för dem.

Vi kommer inte upp i den höga standard på försvarsspelet som vi haft tidigare, dock släpper vi bara 25 mål. Många av målen är enligt mig mål som kommer då vi inte tar vårt fulla ansvar bakåt eller hamnar lite fel. Vi kan mycket bättre bakåt och det kommer visa sig när säsongen summeras. Patrik ska idag ha ett plus för sig cyborg-aktiga spelstil och mål. Simba som kommer in är också han väldigt bra idag. Alla ska ha en eloge för sitt kämpande och engagemang.

Nu har vi Vetlanda kvar att möta innan jul och det vore riktigt skönt att tvåla dit dem också. Så länge vi kämpar som vi gör och krigar hela matcherna så ska det inte vara några problem.