fredag 27 maj 2011

Trollhättan part 2, hjältar och hjältinnor!


Måste ändå klaga lite, det ligger ju i min natur så att säga. Spelschemat som de spikat upp här under EM är under all kritik. Tjejerna spelade idag två matcher och grabbarna har hunnit med en. Tjejerna fick vila ungefär en match innan det var dags igen. Dessutom fick de springa bort för att få i sig lite käk. Grabbarna var klara c:a tio i två men sin match, lunchen stängde 14:00. visst nu höll de öppet ett tag till så de hann äta. Men det ska inte vara stress på en sån här turnering anser jag. Dessutom tappar vi lite gemenskap när vi inte hinner käka tillsammans, det är en ganska stor grej när det handlar om så pass kort tid som vi ändå är här.

Match nummer 1 var klockan 11 på förmiddagen och det var tjejerna som gick in mot Sverige 2 (Trollhättan).
Matchen startar i ett rasande tempo för oss och vi går fram till en tiomålsledning. 13-3 innan första halvlek var slut. Då var det bara egentligen en transportsträcka för tjejerna och spela samman laget på bästa sätt. Finns inte så mycket att säga om denna matchen, vi fick lite problem när motståndarna började spela offensivt försvar, men det löste sig till slut och vi vann med c:a tio, tolv bollar.

Match nummer 2 var grabbarnas första. Vi hade raggat en spelare från Trollhättan som skulle lira med oss denna match men han fick förhinder. så det var Junior som var enda avbytare. Grabbarna ska ha en stor eloge för denna match, som de krigade. Lagen följs åt under hela första halvlek och det är kanske inte böljande spel men nästan. Jag beslutar att vi ska punktmarkera en av deras granatkastare och vi börjar få tag på dem ordentligt. Trötthet blir en stor faktor i detta läget, men som sagt grabbarna krigar som inga andra. Lyckas gå ifrån till en 4 måls ledning. Men återigen vi är trötta, tappar denna ledning till ett måls underläge. Då brinner det till i grabbarna igen och de lyckas gå ikapp och förbi, och lyckas vinna med ett måls marginal. Alla ska känna sig delaktiga i denna vinst, väldigt starkt att få Tyskarna trötta när de har fullt manskap med sig. Suveränt.

Match nummer 3 återigen tjejerna som går in mot danskorna och ja, egentligen behöver jag inte skriva så mycket, då tjejerna pulveriserade även detta motstånd. Detta i en avslagen historia precis efter lunchen. hur lätt är det då att gå på 110 %? Tycker att tjejerna gör detta otroligt bra ändå, då bland annat Inez har lite problem med ryggen och de andra tjejerna har en match i benen redan sen innan. Det är svårt att ladda om helt enkelt. Betty Bör dra mycket mera, en riktig revolvertjej som borde skjuta 20 skott per match. Inez som nämnt innan knallar in trots sin rygg gör 5-6 mål. Maja och Josse delar än så länge på målvaktssysslan och gör det strålande. Josse har dock fått två skott på snoken redan, inte kul. Alla tjejer sköter sin uppgift strålande. Trots mitt osammanhängande tal i andra matchen. Den tredje matchen på raken för mig och Micke.

Grabbarna och tjejerna är riktigt duktiga och jag är mycket stolt över deras insats så här långt, förhoppningsvis hinner kotten ansluta snart och att vi får lite hjälp av legoknekten från Trollhättan match 2. Keep it upp så spelar båda lagen final på söndag.

Visserligen min förtjänst då men ni har sprungit på bra tjejer och killar ;)

/ Förbundskapten Tobbe

2 kommentarer:

  1. Grattis till segern mot tyskarna, lycka till i resterande matcherna!

    SvaraRadera
  2. Härligt krigat av alla, vi följer er och håller tummarna!
    Fru Sjö

    SvaraRadera