torsdag 8 mars 2012

Det börjar närma sig

Det börjar närma sig slutet nu. Det är endast två matcher kvar för Kalmar HK:s representationslag. Eller ja bara två matcher kvar av ordinarie serie. Tjejerna jagar frenetiskt andra platsen i division 1 södra. De har såhär långt gjort en smått sensationell säsong. Förra säsongen slutade tjejerna precis över strecket på 9 poäng (om jag inte minns helt galet). I år har de smått osannolika 28 poäng och har varit med i, ska vi säga titelracet hela vägen, i princip. Det är fyra poäng att spela om och Hallby ligger 3 poäng före tjejerna på första plats. Det kan gå men tjejerna har det inte i egna händer tyvärr och de fick dessutom torsk borta mo Hallby. Det vore väldigt roligt med två lag som kvalar men det är en bit kvar innan vi kan slå oss för bröstet.

Det är rätt märkligt kan jag tycka att i Div 1 damer ligger kvalplatsen på förstaplatsen, alltså inte direkt avancemang. Ett kval är svårt nog kan jag tycka att lag dessutom måste vinna en serie för att få just kvala är horribelt. Kan tycka att man då stänger en serie faktiskt, borde Svenska kanske inte tänka om och fundera på om en ändring av seriesystemet inte är på plats igen. Men det är vad jag tycker.

Herrarna har Helsingborg och Skurup kvar att möta i ordinarie serie. Vi är i en direkt motsats till tjejerna och har kvalet i egna händer. Vi har fyra poäng att spela om och visserligen finns seriesegern också inom räckhåll, men det har vi inte i egna händer då måste Di Vide och Åhus förlora sina två sista och vi vinna. Men återigen fyra poäng kvar att spela om, vi har Karlshamn 4 pinnar bakom oss och vi har 20 plusmål på dem. Det betyder då att vi behöver en poäng till i årets serie för att vara helt klara för kval. Detta ska vi klara och det ska Helsingborg få känna av.

Kom och stötta oss på söndag mot Helsingborg kl 18:00 då fixar vi biljetten till kvalet, och lokomotivet är tillbaka på allvar.

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet. Är matchen hemma??

    SvaraRadera
  2. Man tackar. Jo matchen är hemma i sportcentret kl 18:00

    MVH Tobbe

    SvaraRadera