söndag 11 mars 2012

Det var inte snyggt men vi är klara för kval

Det kunde ju börjat bättre idag. Framförallt när vi tvingas värma i D-hallen för att det blivit en miss med drillturneringen som inte förstod att vi skulle in i A. Men det påverkade väl inte så väldigt mycket egentligen var nog mest jag som blev störd av det. Uppvärmningen kändes bra och vi skulle bara ur den här äckliga svackan vi befunnit oss i.

Lättare sagt än gjort brukar man ju säga. Vi är tröga i benen och visst glimtar vi till i första halvlek, dock inte så ofta som vi vill. Försvaret är inte på topp och vi kommer inte åt deras spelfördelare på ett bra sätt. Det blir nervöst och vi kommer inte åt dem, vilket i sin tur skapar kedjereaktionen att målvakterna inte får den hjälp de behöver. Sen måste det också påpekas att det är inte lätt att komma ur en ond spiral där vi lika gärna kunde ligga som serieledare men nu slogs om kvalplatsen. Första halvlek är inte bra, men det är heller inte katastrof. Den är jämn och vi följs åt målmässigt till slutet av halvleken där Helsingborg drog ifrån till en ledning på 3 mål i paus.

Vi pratar om att vi måste växla upp ett par snäpp och gör det mera rejält, att våga och tro på oss själva. När andra halvlek börjar så känns det inte som att det gått in riktigt. Vi spelar sådär i ca tio minuter när vändningen och lokomotivet börjar ånga på. Vi ligger som mest under med 6 mål. Vi påbörjar en upphämtning och kommer ifatt till 1 målsunderläge där vi återigen tappar till 5 målsunderläge. Dock så är gnistan där och vi jobbar nu tillsammans. Vi går ut på 5-1 och väljer senare att punktmarkera deras spelfördelare och får bra träff på det hela. Och vi får till det framåt. Vi lyckas gå ikapp och förbi och håller det denna gången. Vi klara av att komma upp iaf ett par steg på trappan från den svacka vi har haft och vinner med 30-27.

Som jag skrev ovan så var det inte snyggt men det gav två poäng och det är det viktiga här. Finns ingen anledning att fokusera på vad som var dåligt eller inte med denna match då vi var ute efter två poäng. Helsingborg gör det bra och svårt för oss. Vi är klara för kval det är vad som räknas nu, nu blickar vi framåt.

Tulle och Palle gör det bra idag och vi får inte glömma Emil som krigar mycket. Mackan Johansson är ju alltid bra i försvar och sprider mycket energi.

2 kommentarer: