onsdag 7 september 2011

Alstermos besök i sporthallen

Kalmar träningsspelade idag mot Alstermo. Slutresultatet blev väl inte så smickrande men vi krigade på bra tycker jag. Alstermo hade ledningen större delen av matchen som minst var Kalmar endast två mål ifrån. Annars så var det 5 måls ledning matchen igenom förutom sista kvarten då det rann ifrån ordentligt.

Kalmar är med bra i matchen mot bra motstånd i c:a 40 minuter det är bra försvarsspel och i anfallet kommer laget till lägen. Vi bränner en hel del men det gör också Alstermo. De 40 minutrarna tycker jag såg väldigt lovande ut inför stundande seriepremiär. Det är klart det är skillnad på lagen Alstermo går för uppflyttning till allsvenskan medan Kalmar helt klart ska satsa på toppen i div 2. Det skiljer en division det måste vi komma ihåg.

Jag tycker Kalmar ställer upp på match på ett bra sätt. Det är dessutom svårt att spela en sådan här match då man är i jakt position nästan hela tiden. Sen att skärpan inte sitter i hela vägen är ja, inte katastrof. Dock skall säga att vi ska inte släppa in 38 mål. Men det är också ett mycket bra lag vi möter.

Fredrik gör en bra första halvlek i mål och jag tycker Palle förtjänar ett stort plus som han tryckte sig igenom många gånger idag. Big Mike krigar också bra.

För Alstermos del så bör de nog klara sin uppgift i div 1 bra. Några frågetecken måste dock lyftas i hur gör man när Steen blir punktad från start till mål match efter match. Holmström på m9 och övergångsspel? Visserligen kommer Svensson in och kan dräpa. Sen kan ju frågan ställas om kylan kommer infinna sig när det brinner till i seriematcherna? Hagman var på stridshumör idag och det var även Berg i mål. Det finns dessutom några till som med stor sannolikhet behöver ha ispåsar på huvudet, så man inte sätter sig i en onödig knipa. Det ska bli skoj att följa Alstermo under säsongen och jag hoppas att jag blir motbevisad. God lycka till Alstermo under säsong.

God natt vänner ny dag väntar imorgon!!

Tobbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar