fredag 23 september 2011

Budget i Balans

I dessa statsbudgettider måste även den sportsliga prognosen för Kalmar HK redovisas, för nu står vi här igen – vid randen av en seriepremiär – redo att kasta oss ut i ovissheten. För mig själv vet jag inte för vilket år i ordningen – för Kalmar HK, det andra året. En nystöpt förening med gamla anor kan man säga, men i ny tappning – med en helt annan tanke bakom – åtminstone på det sportsliga planet. Vad som sker bakom de lyckta styrelsedörrarna är allt för ofta en väl förborgad hemlighet, så det uttalar jag mig inte om.

Om vi stannar upp för ett ögonblick och tar pulsen på vårt manskap, på motståndet och känslan inför premiären – kollar vad vi kan föra upp på minus- respektive pluskontot – så finns det lite poster här och var som till slut ger oss ett positivt saldo vågar jag påstå.

På minussidan har vi ju några kroppsliga skavanker – ett par pojkar, men med 80-åringars kroppar som med allt för stor ansträngning knappt bärgar sig ur sängarna om morgonen. Jag syftar då på våra kollegor NoNeckStoffe och Oscar Mr Glas Andersson. Förhoppningsvis stängs Pandoras ask i veckan så deras hållning och mående åter igen kan ta unga mäns proportioner.

Även Robin gnyr om någon obskyr smärta i något ben – och med så långa ben – kan ju faktiskt smärtan vara omfattande.

Förresten - om någon hittar Jakobs fotleder någonstans så säg till, för då kan kylpåsföretaget gömma dom på ett bättre ställe. ”Det är ju dumt att skära av handen som föder en” – som nån lär ha sagt på deras förra försäljningsmötet.

På plussidan måste de ungas framfart och utveckling nämnas. Kul att konstatera att tillväxt finns i föreningen. De tar för sig, lär in och frodas i drivbänken coach Jocke skapat.
Det är ju givetvis också ett plus som följer med sen förra året – vår tränares engagemang och kunnande, uppbackat av övrig stab runt laget – Böna Waterboy, Tobbe Firesoul och Jörgen Elvan Persson.

Truppen – förutom en avfälling till de småländska skogarna – är ju också intakt. Givetvis också en stor pluspost i kalkylerna. I den finns ju oerhörd kompetens och en högstanivå som är briljant stundtals.

På nyförvärvsfronten är den hetaste givetvis lillebror Löfstedt. Vetlanda brandskattas och avfolkningen är märkbar. Det huserar snart fler vetlandabor i Kalmar HK än i hela Vetlanda by. Positivt för oss – tråkigt för dom. Även har ju målvaktskadern fyllts på med Fred-Erik, som sett oerhört taggad ut under sommaren.

Serieindelningen kan – observera kan – vara till fördel också. Då främst på två sätt. För det första; 4 av lagen kommer från lägre serier och för det andra; 4 lag är inte representationslag. Det sammanhanget och i kombination med vår egen utveckling borde fälla avgörande i vår favör till slut – om vi sköter våra kort rätt, om vi gör det vi ska.

Sammanfattningsvis – om vi summerar plus- och minussidorna kan man ju konstatera att säsongen ser oerhört spännande ut för Kalmar HK. Kalkylen lutar mot serieseger och avancemang, men under en förutsättning……
………att alla gör det de ska – inget annat!!! Det är upp till oss – ingen annan!!!

Höger, vänster – om!
#17

Stort tack till Knoen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar