lördag 24 september 2011

Lyckad handbollslördag

Idag var det premiär för Kalmar HK:s herrlag. Motstånd för dagen var Skurup. Vilken premiär vi bjuder på grabbar. Vi var lite osäkra på Skurup då vi inte visste ifall de hade mörkat spelar i den träningsturnering vi var och spelade i Vetlanda. Säkrare blev vi på uppvärmningen. Man hade laddat hela veckan sen var helt plötsligt premiärdagen här och de sista tio minuterna innan matchen så pumpade hjärtat något jävulskt. Det är märkligt att det kan bli så fortfarande, men ack så härligt.

Matchen då. Första halvlek är Skurup med i matchen sen börjar vi trampa ifrån ordentligt. Jag tror om jag inte har helt fel 18-11 i paus. Vi kommer till många bra avslut men har inte riktigt fattat att vi ska trycka bollen i taket på målet på duktige Tobias Larsson i mål. Han är en riktigt vass målvakt som läser spelet bra, och han är framförallt vass nere. Att vi gjorde 18 mål framåt anser jag ändå var lite i underkant då vi mycket väl kunde gjort några till. Bakåt däremot oj,oj,oj. Vilket försvarspel vi visar upp idag. Skurup hade stora problem att göra mål under långa stunder. Robin och Jake "näst längst" var som sagan om de två tornen, hann inte Robin ut så täckte Jake och tvärtom. Riktigt bra i mittförsvaret. Egentligen fungerar försvaret bra över hela linjen och det blev lite nyckeln till denna match då det innebar kontringar framåt. Jonte Är riktigt duktig på sin tvåa idag och sätter stopp för det mesta.

Andra halvlek då? Denna start i andra halvlek är något i hästväg. Allt fungerar och vi släpper dessutom ett mål de första tolvminuterna i andra halvlek. 8 mål totalt i andra släpper vi in. Andra halvlek är jävligt bra alltså och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den. Robin gör sin första tävlingsmatch på riktigt och gör det bra. Micke bjuder på någon form av täck-släng-pass till Mr Glass som kontrar in en boll. Zacke gör comeback på allvar denna match och hänger nio baljor, vansinnigt bra. Fred-Erik gör seriedebut med stil och står i vägen för det mesta som Skurup har att komma med, han får även bort en boll med tummen. Jake the snake fångar det mesta på linjen sen visar att hans patronbälte inte är slut sen förra säsongen och stänker dit några från 9m också. Emil kommer in och gör det bra i försvaret och framåt och visar sig mycket. Jag har säkert glömt någon här nu men så är det ju alltid, ass-man kan inte komma ihåg allt:D

Matchen slutar i alla fall 36-19 till Kalmar och det var ett duktigt statement till övriga lag i serien. förutom kanske Di Vide, de vann mot Hultan med 39-19!

Herrarnas u-lag spelade även idag och tog en stabil vinst med 25-20, bra jobbat gubbar. Berra stod för dagen för u-laget och enligt Gabbe hade han en räddningsprocent på 65. Pontus såg vass ut och han gjorde tio mål. Kalle var vass Edin fick återigen knalla upp på niometer och det såg lite ovant ut till en början innan han kom in i "the groove". Stundtals spelade grabbarna riktigt bra handboll och det syns att det är många som tagit ett stort kliv framåt inför denna säsong. Riktigt skoj med fyra poäng. I år är det dessutom Per och Gabbe  som roddar u-laget och jag tror att Linde kommer hjälpa till också. Stark uppställning kring u-laget i år.

Jag är väldigt nöjd med vår start i detta äventyr, kom ihåg mina vänner, under helgen är vi världsmästare. på måndag möter vi återigen verkligheten.