tisdag 6 september 2011

Tjejernas DM äventyr

Växjö- Kalmar 11-16
Handbollsmatch 8.30 är inte optimalt. Inte för någon. Speciellt inte bortamatch när avresan går 05.45 (egentligen 06.00 men våra smarta tränare räknade in lite förseningsmarginal=)). Klockan stod alltså på ringning 05.00 och hur mycket man än vill gå och lägga sig tid kvällen innan så det är det svårt att somna när man inte är trött.
Men pigga var vi – faktiskt!! Vi startade matchen starkt, speciellt bakåt där vi visade upp vårt fantastiska 3-2-1 när det är som bäst. Framåt finns det mer att önska, framförallt att alla tar ansvar och vågar. Men vi är i halvtidsledning med 8-2 och det säger väl en del om försvars- och målvaktsspelet.
I början av andra tappar vi fokus lite när dem sätter tryck på deras vänstersida med skott, stegningar och inspel till linjen. Tror att dom kommer upp till 12-9 innan vi rycker igen. Jonna och försvaret gör ett par härliga räddningar, samtidigt som Växjö slarvar bort en del bollar och vi gör några kontringsmål och vinner sen matchen med 16-11.

Målgörare: Joanna 6 (2), Hanna 2, Olivia 2, Felicia 2, Nellie 2, Amanda 1, Maja 1


Kalmar – Hallby 18-31
Efter 6h i Växjö var det dags att värma upp igen inför matchstart 16.30 mot ett Hallby som vi senast vi möttes i träningsturnering vann med ett par bollar. Då ledde vi med 14-12 när det var en kvart kvar av matchen, vi hade en avbytare och orkade inte hela matchen. Hallby med ett helt lag på bänken.
Hallby började starkt med 1-4-ledning när vi tog time-out, som hjälpte en stund upp till 4-6 sen ryckte Hallby upp till 7-15. En av orsakerna var deras duktiga, stora linje som de hela tiden sökte och som vi inte fick tag på. Vi kom till avslut med mycket skott mot deras 6-0-försvar men hade riktigt oflyt i avsluten med en hel del stolpskott vilket resulterade i kontringar för deras del. Halvtidsresultatet var 9-18… Målvakterna fick inte tag på många skott, som vi brukar vara vana vid, men hade inte världens bästa försvar till hjälp.
Andra halvlek gjorde vi ett försök i början att rycka men tyvärr är det återigen samma problem att för få tar ansvar framåt och tvekar att gå på eget läge. Tröttheten gjorde också sitt, skotten var ännu sämre och huvudet hängde inte heller med alla gånger. Och Hallby är ett bra lag och när vi har oflyt och dom flyt + att vi inte orkar så är det inte lätt att vinna.
Men gissa om det luktar revansch när det är dags i serien!!
Målgörare: Joanna 6 (2), Hanna 3, Nellie 3, Felicia 3, Nathalie 2, Olivia 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar