lördag 19 november 2011

Lördag - uppe med tuppen, fortsätta packa, hosta, åka till Motala

Då var det lördag morgon 07:11 i skrivande stund. Dags o packa färdigt och bege mig till barndomstrakter. Det ska sägas att detta är ett litet mellanstopp, för på tisdag ska jag vidare till THAILAND! Välbehövlig semester vill jag lova.

Igår åkte jag med u-laget till Tingsryd för match i fyran. Vi visste att vi skulle vinna, frågan var dock inte med hur mycket utan helt enkelt hur? Det är så med sådana lag som Tingsryd att det är vansinnigt svårt att spela handboll mot dem. Som ett exempel kan vi nämna deras basket anfall, det är spelare överallt och de själva vet inte var de ska hålla hus riktigt. Hur som haver så gör U-laget en starkt insats. Återigen det är svårt att stå upp och spela handboll och fullfölja instruktionerna. Det brukar oftast vara så att man hamnar i någon form av dvala och endast vinner med ett par bollar. Det har hänt förr.

Jag förberedde laget med en A4 sida till varje spelare där intentionen med de olika delarna i spelet var nedskriven. Detta för att det inte skulle bli så jäkla mycket tugg utan att de även skulle få läsa sig till vad som gällde. Jag måste säga att killarna tar instruktionerna på ett mycket bra sätt. Vi spelar handboll i 60 minuter, och vi ställer om som vi ska.

Första halvlek startar i ett rasande tempo och vi stormar fram till 8 målsledning. Det ska sägas att Tingsryd inte hade mycket att komma med för att stoppa våra omställningar. Inte heller uppställt spel framåt. Det är inte mycket tappade bollar men dock så missar vi en del. Detta spelar dock inte någon roll eftersom vi i en sån här match får missa. Det stod 5-20 i paus. Det jag var lite orolig för här var att killarna skulle dippa och inte fortsätta trampa så att säga. Det blir lätt så när motståndet inte är av den högsta kalibern. Det som vi sa var att vi inte skulle dippa för mycket utan fortsätta springa.

Vilket grabbarna gjorde mycket bra. 14-39 blev slutresultatet och Pontan tog kundvagn. Bobba och Jeppe gör som de blir tillsagda vilket var att skjuta mycket. Båda ville dessutom skjuta igenom stolparna. Kalle kör ju sitt race med ashärlig sidbena och lite lagom, kaxigt laidback stil. Han drog en och annan underjamare och stal lite bollar hit och dit. Jocke Lång var arg och visade känslor när ungdomsansvarige Stellan som dömde inte blåste åt rätt håll. Martin hade en tuff utmaning, att hålla sig vaken då han långa stunder nästan som en fotbollsmålvakt stod overksam i målet. Ja sen gjorde Bönajäkeln 4 också.

Bra jobbat gubbar.

By the way jag drar till THAILAND ett tag bara så ni vet......


Tobbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar