söndag 27 november 2011

Derby vinst!!

Derbymatch med mycket nerver som spetsades av ett botten mot toppen möte kan inte bli bättre i hultsfreds publikens ögon då alla gillar en underdog, eller?
Nja med vetskapen om att det va första gången för säsongen som Hultsfred ställde upp med den inför säsongen tänkta uppställningen så kunde man väl inte ha för stora förhoppningar.

Hultsfred - Kalmar 25-31 (12-13)

Första halvlek börjar i ett förvånansvärt bra tempo, där Kalmar lyckades göra mål och Fred-erik räddar tillsammans med försvaret. Storschen gör 5 utav Kalmars 9 första mål och blir således punktad och spelet blir hackigt som så många gånger mot just Hultsfred, de känns sega och orkar inte riktigt så emot i spelet 6-6 utan måste störa med en punkt som ligger och hugger och försöker störa passningar.
Vi har bra koll på dem första 20 min, ja förutom den alltid lika spelbare Sasa inne på linjen som egentligen är deras största hot mot oss, deras niometare har vi koll på. Men så faller vi in i deras tempo som sänkts allt eftersom minuterna blev fler och den fysiska kapaciteten kommit ifatt Hultsfreds killarna. Efter några stressade avslut från oss och att i släppte lite allt för bra lägen bakåt så stod det 13-12 till KHK i paus. Fred-erik gör en bra första halvlek med viktiga räddningar som gör att vi får under vissa delar av halvleken lite andrum med 3-4 bollars ledning, här ser vi än en gång att det är viktigt att utnyttja bollerövringar och omvandla dem till ett övertag målmässigt.

Andra halvlek börjar precis som första, lagen byter mål med varandra och är jämn fram 20-21. Det som är skillnaden mellan lagen enligt mig är bredden och fysiken, i andra kommer Olle in och har lekstuga mot en ensam försvarare och gör enkla mål i ett viktigt läge, Lind på högerkanten gör i samma veva minst lika viktiga mål. I Kalmars mål kommer Simba in för att tända försvarspelarna som var tvungna att komma ur Hultsfreds tempo! Han får tag i några bollar som resulterar i viktiga bollar frammåt. Sen ska också Hultsfreds målvakt Mikael Bergkvist berömmas då han höll matchen jämn under de första 15 minuterna i andra halvlek.

Summa summarum så kändes det aldrig som det var någon fara på taket, vi hade koll på dem och vi höll oss lugna när de rev, slet och drog i oss, de straffade helt enkelt ut sig själva. Robin och Jake visar sig viktiga med både mål och härligt jobb i försvaret, Mackan och Emil sliter som vanligt! Ja det va en härlig derby vinst helt enkelt!
Från läktaren kändes det som matchen bara var en halvlek, det va nog den snabbaste matchen jag kollat på, på mycket länge och då menar jag inte Hultsfreds matchtempo..

Avslutar med ett citat: "Jag hatar generellt alla från Hultsfred". Kan någon gissa vem det är ett citat ifrån?

120KG Kärlek

1 kommentar: