måndag 21 november 2011

Tagg, taggade, Kalmar HK!

Ja då va matchen spelad och den skall summeras, men hur?
Räcker det med att skriva att vi gjorde ett mål mer än Åhus och vann med 25-24 eller att vi tog en boll mer än dem i försvar eller att det helt enkelt blev onödig spännande?

KFUM Kalmar HK - Åhus Handboll 25-24 (16-11)

Vi börjar från start.
Under matchsamlingen kändes laget så där härligt sammanbitet och taggat som tillhör toppmatcher av detta slag, förutsättningarna fanns där!

Matchen blåses igång och fötterna går på 500 rpm speciellt på Mackan "spidermonkey" och Emil "pinky" som är ute och stör och stressar Åhus niometare på ett framgångsrikt sätt, kommer de förbi och in i mitten står Robin"längst" och Jake"näst längst" som de fyrtorn som de är och täcker ner skott, och om nu mot förmodan bollen gick förbi dem så fick jag som målvakt tag i bollarna!
Match inledningen är något i hästväg som Zacke skulle sagt, där vi går i väg till en ledning på 6-0 efter tio minuter och vi har skapat och utnyttjat de bra förutsättningarna som fanns under uppvärmningen!
Jag som målvakt känner mig trygg i försvarsspelet men om man även skall analysera anfallsspelet så känns det som om det går åt så mycket energi och fokusering på försvarsspelet så att attackerna blir lite lidande och endel tekniska fel smyger sig fram, det var lite som om den gamla klyschan "täpper vi bara igen bakåt så löser det sig frammåt" är en bra summering på första halvlek!

Halvtidsresultatet skrevs tid 16-11.

I början av andra så får vi inte riktigt tag i bollarna bakåt och sätter inte heller bollarna frammåt vilket gör att de går ifatt till 20-18 men väl där så stänger båda lagen butiken bakåt, tror det står 20-18 i över fem minuter när vi tillslut kan göra 21-18! Efter det kändes det lite som lagen "bytte" mål med varandra satte vi bollen gjorde de samma sak, missade vi missade dem så matchen höll sig jämn ända in i kaklet.
Med 30 sekunder kvar står det 25-24, vi har bollen, kändes som vi kan det där med tids fördröjande spel men med 10 kvar så är domaren kanske aningen snabb att döma fot på Robin och Åhus får frikast och en sista chans!
Bollen spelas och robin tar en så kallade taktisk 2 minutare med 3 sekunder kvar, alltså Åhus har ett frikast med 3 sekunder kvar av matchen och ställningen är 25-24!
När de försöker spela bollen till höger kanten som skulle ta läget men ja det finns ett men, Oscar "speedy mr Glass" fintar och kniper bollen och hesa fredrik ljuder och vi står som vinnare!

Summa summarum så är starten av matchen ganska avgörande för resultatet, Åhus såg skärrade ut och vi bygger upp vårat självförtroende som håller i sig resten av matchen.
Robin "längst" Löfstedt står idag för 7 baljer och är mål bäst i KHK, de övriga målskyttarna tar vi vid ett senare tillfälle då jag fått tag i protokollet.

Sen så lyckades jag vrida till knät och efter undersökning av det samma så ska det sägas att det inte är något brutet och läkaren tyckte att det var stabilt, men ska på återbesök inom en vecka så det är bara att vänta och se. DET VIKTIGA VAR ATT VI VANN!!!!!!

Vill också passa på att tacka publiken som denna match verkligen var med på noterna! Det var en fröjd att spela med vetskapen att vi har er i ryggen!