söndag 13 november 2011

TS1 och Hollywoodslut

Då har helgen passerat i raketfart och den har bestått av handboll, handboll och lite mera handboll. Fantastisk helg! Jag och Berra har spenderat lördag och söndag med Jocke och Tränarskola 1. Det har väckt mycket tankar om hur mycket vi som instruktörer kan göra. Goda direktiv än så länge utbildningen är ju inte klar ännu men det bådar gott. Mycket bra gäng som valt att utbilda sig.

Nu till det som är ännu roligare herrarnas matchstart mot
HB 78. Som publik måste man idag ha kastats mellan både hopp och förtvivlan. Första halvlek är vansinnigt jämn. Lagen följs åt från start. Båda lagen missar i anfall men spelar bra försvar. Vi missar tyvärr klara målchanser idag och matchen hade kunnat se annorlunda ut om vi tryckt dit chanserna. Men idag, just nu spelar det ingen speciellt stor roll. Vi slarvar en del framåt vilket leder till att de får lätta mål. Vi skulle kunna vara lite poetiska och säga att matchen hade två ansikten. Men sanningen är att den hade så många fler än bara två.

Lagen byter mål med varandra, sen lyckas vi gå till två mål upp. Lyckas inte sätta i. Rycket ock tappar den. 13-13 i halvtid och det är tokjämnt. Det är dock en god känsla i halvtid och grabbarna hade bestämt sig för två pinnar idag.

Andra halvlek blåses igång och den fortsätter som i första. Lagen byter mål med varandra. Vi tappar tyvärr bollen framåt, men Berra (många räddningar i första) tar bollarna från HB och är som en mur. HB skjuter mängder men Berra står bara där och ler och suger in bollarna som ett svart hål.

Vi lyckas i andra halvlek rycka efter säg 15/20 minuter till tre måls ledning. Men då var gubben med felvänd mungipa där igen och gjorde att vi tappade även den à ledning. Lagen följs åt och och Berra står för en otroligt viktig räddning i slutet. Med 8 sekunder kvar får vi tag i bollen och mackan sätter fart framåt, lyckas få ett frikast, tiden tar slut, domaren är stenhård flytta dig inte frikastet ska gå här. Ok, tänker Robin som ska ta frikastet. Då drar jag den i första då muren inte är placerad korrekt. Bollen tar i stolpen... Målvakt.....IN!! Kalmar vinner och får två poäng med sig i säcken hem!

Försvaret var denna match väldigt bra och det HB gör mål på är att vi ibland spelar ovårdat framåt och tappar bollen, vilket innebär att HB kan ställa om snabbt och vi är ur position. Hyllas ska försvaret väldigt följsamt idag. Berra ska givetvis höjas vansinnigt bra idag. Mackan och Emil är alltid bra framförallt bakåt. Robin gör 8 mål och sänker sista baljan måste nämnas. För övrigt måste vi hylla lagets vilja och inställning idag. Även om jag själv håller på att avlida vid sidan när det är så jämnt hela matchen.

Nu väntar nya utmaningar kommande vecka så nu laddar vi på, byter batterier och ställer in lokets destination.... Uppåt, Framåt!! N