söndag 9 januari 2011

Damerna eller Lokomotivet

Kalmar HK - HK Farmen 25-19

Kalmar HK Dam mötte idag Hk Farmen. Matchen startade i ett sällan skådat tempo där tjejerna gör mål på i stort sett allt. Anfallsspelet klickar och tjejerna kunde segla iväg till en 8-0! ledning efter 12-13 minuter. Det vi kunde se idag var hur bra tjejerna kan spela när allt faller på plats. Anfallsspelet med kombinationer och passningar satt som det skulle.

Farmen hade otroligt svårt att lösa Kalmars försvarsspel i inledningen av matchen. Bra fotarbete och mycket följsamt försvar. Nathalie Rassmussen skötte det mycket bra på sin position likaså Maria Hammarström skötte försvaret ypperligt. När farmen väl kom igenom det starka Kalmarförsvaret i första delan av matchen fanns där nästa problem att lösa för Farmentjejerna. Maja Jägerbrink i mål hade nämligen bestämt sig för att vara riktigt jobbig genom att i princip ta allt!

Kalmar har dock en downperiod under första halvlek där man lyckas falla igenom ordentligt. (Eftersom Vi i herrlaget hade samling missade jag tyvärr sista 6 i första och fem i andra). Dippar har alla lag under alla matcher. Vad det handlar om är att försöka få dessa dippar att bli så korta som möjligt. Farmen lyckas under denna tid ta ifatt en 7 måls ledning (enligt rapporter från läktaren). I andra halvlek lyckas tjejerna dock behålla sin ledning och till slut vinna matchen.

Kalmar HK gör en riktig kämpainsats denna söndagseftermiddag, och det lönade sig verkligen. Spelare som skall ha extra cred denna match är givetvis Joanna Jonsson som hänger åtta baljor och som jag tror tar hem kundvagn. Filippa Friberg är som alltid gifitg framåt. Häng i nu tjejer träna på väl och sen ger ni OV en jäkla match om poängen.