lördag 15 januari 2011

KHK Dam - OV Helsingborg

Förlust mot OV 31-15
Resan började som vanligt från sporthallsparkeringen och till allas förtvivlan hade vi idag en liten buss. Inte egna säte för alla. Ingen tv. Och 4h bussresa… Ja, kalla oss bortskämda men det är inte kul att åka buss i 4h på hårda, osköna säten och ingen tv. Men men, vi kom över det och var glada ändå som det glada gäng vi är! Trots att vi var lite oroliga när vägen till Karlskrona var dåligt plogad sådär på morgonkvisten och bussen slirade ett antal gånger…

Innan pratade vi om att dem är ju faktiskt inte omöjliga att slå. Dem har inte vunnit överlägset, även om de är obesegrade, utan många gånger endast med ett eller ett par bollar. Vi kände dock direkt att detta skulle bli en tuff match, det var högt tempo och vi fick mycket stryk i anfallet. OV inledde med en 2-0 ledning som vi snabbt hämtade upp och det stod 5-4 till oss. Försvaret funkade bra och vi hade bra rörelse i anfallen och kom till bra lägen. Så långt hänger vi med i tempot och riktigt kul att spela! Men, när man inte är van att spela i det tempot tar det inte lång tid innan man blir trött. Vi orkar inte spela så speciellt länge och någonstans börjar det rinna iväg och halvtidsställningen är (om jag inte minns fel) 15-8 till hemmalagets favör. I andra halvlek fortsätter OV:s målproduktion efter vårt slarv och slutresultatet blir 31-15.

Idag kändes det dock bättre än vad det gjorde förra gången, och då blev det 27-13 – alltså lite bättre målskillnad den gången. Förra matchen gjorde vi dåliga passningar, gick inte mot mål, fick passivt, passade i händerna på dom, gjorde stegfel…och dom kunde kontra hur lätt som helst. Idag har vi ändå ett rätt så bra spel där vi för det mesta kommer till avslut, men tyvärr är vi alldeles för dåliga i läget och missar alldeles för mkt – vilket medför att målvakten kan plocka ner bollen och kasta kontringar till deras snabba kanter. När det sen är så högt tempo och vi tar hemlöp i deras kontringar, blir vi tröttare och tröttare vilket gör att vi missar ännu mer i anfallet. Och det hade kunnat rinna iväg ännu mer om inte Maja gjort ett par härliga parader i andra halvlek.

Inte för att det hade någon påverkan på matchen direkt så måste jag nämna att domarna helt tappade matchen i andra halvlek. Vi fick utvisning på utvisning och dom nån enstaka under hela matchen, trots i princip samma förseelser. Dom fick straff när vi täckte innanför men inte lika åt andra hållet. Och när OV leder med ett antal bollar i andra halvlek kan man ju undra varför de börjar tjabba med oss och grinar när de får lite stryk… MEN, måste ändå berömma deras spel som var betydligt mer imponerade denna dag (och vad jag förstått så var det ganska många spelare som var med idag som inte var med i Kalmar..) med otrolig disciplin och fart.