måndag 10 januari 2011

Världens bästa målvakter iaf topp tio som Hellgren hade sagt!

Kalmar HK - IF Kristianstad
28 -24 (11-13)

Herrarna tog igår emot IF Kristianstad som låg tvåa i serien. Uppladdningen var igår suverän med bra tryck på läktaren, och det faktum att se tjejerna storma fram på planen gav rysningar som Jocke uttryckte det. Det ska sägas att känslorna för min egen del pendlade en hel del, och strax innan matchen trodde jag att att magen skulle vända sig ut  och in. Så fruktansvärt nervös jag blev, det är tufft att sitta på bänken ibland.

Grabbarna var mycket taggade idag och det märktes redan på mötet inför matchen. Vi ville visa publiken vilket hjärta som faktiskt bankar för klubben och som vi gjorde det.

I första halvlek börjar vi faktiskt inte alls som vi brukar. I övriga matcher har vi stormat fram mot mål och skapat chanser. Denna afton var mer eller mindre motsatsen. Vi startade trevande och blev stillastående i både anfall och försvarsspelet. Den första kvarten speglades av nervositet som resulterar i missade lägen framåt och obeslutsamhet i försvaret.

Vi hämtar oss dock efter en kvart och vi är då med i matchen. Berra kommer igång på allvar och börjar rädda precis som i de flesta matcherna under hösten. vilket börjar ge trygghet åt killarna i försvaret. Räddningarna bidrar till att vi kan uttnyttja vårt snabba spel i omställningarna. Vi har en dipp direkt under matchens inledning som vi dock orkar komma tillbaka ifrån. Det kommer dock en dipp till i första halvlekens slut.

Vi vet inte riktigt var vi står när vi ska starta andra halvlek. Första halvleken var inte dåligt men vi vet att vi kan bättre. När vi sedan bestämmer att vi ska skifta Berra mot Simba. Jeppe startar ok man ska vara snål. Vi på bloggen tycker att det bara blir godkänt på den första kvarten i andra halvlek. Jesper släpper då in två mål.   Han står i vägen för allt och Kristianstads spelare blir tveksamma i deras avslut. Vi vänder på steken helt denna period och går ifrån till 16-13, och sedan 20-15.

Kristianstad lyckas dock komma tillbaka och göra 21 lika genom dyngskytten Linus Andersson som skjuter som en riktigt bombkastare. Vi lyckas dock hämta oss och via kreativa lösningar och mål på riktiga snyperskott klarar vi tillsammans av att vinna den här matchen, mot seriens bästa lag.

Några som är värda att nämnas lite extra är Mackan "jag tar haaaaaannnn" Johansson som med sin karakteristiska stil jobbar och sliter under hela matchen. Likaså Emil "svärmorsdrömmen" Johansson han spelar 60 minuter och gör det mycket bra i försvaret. "triceps" Johansson är också han en klippa och drar ett tungt lass.

Våra målvakter är alltid bra men igår var båda helt fantastiska och Jeppes andra halvlek igår var vansinnigt bra, ungefär som om han fått en magisk dryck av sin vän Rafiki. Vi får heller inte glömma bort vår mysiga knoen, Andreas Stenig kommer in i matchen och fördelar bollar och hjälper sina medspelare. Han kanske hade säsongens hårdaste avslut igår också och det är inte fy skam.

Stort tack till publiken som stöttade oss fantastiskt mycket igår, välkomna åter.