söndag 8 januari 2012

Damerna mot Eslöv plus Jägaren i målet

Damerna mötte igår Eslöv som låg strax bakom Kalmar HK i tabellen. Detta var om man nu vill en fyra poängsmatch. Jag personligen trodde att det skulle bli en jämn och tuff match i Kalmar Sportcenter.

Kalmar är mycket taggade i början av matchen samtidigt som de får det där härliga flytet där nästan allt går. KHK springer ifrån till en 6-1 ledning på 10 minuter. Därefter slängde Eslöv in en tyngre spelare, en skytt som tjejerna fick lite problem med. läget var aldrig hotat egentligen, dock fick denna skytt i Eslöv göra tre raka mål. Som sagt så var det aldrig riktigt nära utan KHK fortsatte producera mål. Joanna Jonsson samt Hanna Fransson Var ruggigt bra i inledningen av matchen. Nellie Wetterholm lika så. Matchen jämnar till sig ju längre tiden tickar, men inte av lagen har någon direkt topp eller dipp. Halvtids resultatet låg mer än välförtjänt till KHKs favör. 15-9.

Maja Jägerbrink ska ha en stor eloge för sin insats matchen igenom. Det var hög procent på Maja idag. Hon räddade kantskott, skott från linje, skott från niometer, Hon räddade ta mig fan allt!

Andra halvlek brukar generellt sett inte starta lika bra som första. Speciellt inte när det har gått så pass lätt som det ändå gjorde i första. Framåt gick det väl heller inte lysande för KHKs del i början av andra halvlek, men det gjorde det inte heller för Eslöv. Det förblev mållöst i 8 minuter in i andra halvlek. Därefter kom det igång igen för båda lagen och de båda lagen bytte mål med varandra. KHK vann denna match med klara 26-17.

Det var en mycket bra försvar som visades upp igår och tjejerna såg riktigt hungriga ut. Laget ligger nu på tredje plats i tabellen och är helt klart med i toppen. Det blir nog svårt att hinna ifatt Hallby, men chansen finns. Det var också riktigt skoj att Charita (ursäkta stavning) och Lizen (ursäkta min okunskap) fick komma in igår. Charita hängde dit 2 mål igår en snygg assist samt att hon fick vila då hon fått två minuters utvisning. Bra inhopp av Charita.

Bra jobb tjejer fortsätt kriga som ni gör.