söndag 8 januari 2012

Kalmar - Vetlanda 38-27

Ja det blev vinst med 38-27 mot vetlanda under söndags eftermiddagen. Så otroligt skönt att vinna igen efter att ha haft hela julledigheten att gräma oss över förlusten i Vetlanda. Nu är vi också serieledare på kuppen fast med en match mer spelad än Åhus.
Storchen va lite trött och flög inte högt vid detta tillfälle..

Matchen inleds i ett bra tempo och också på ett skönt sätt för oss i KFUM där vi leder med 8-3 efter 15 minuter och då har vi ändå hunnit med att missa 2 straffar(3missade totalt) och att Fred-Erik fick tag i bollarna direkt, kändes som om att grabbarna hade bestämt sig för att stänga matchen tidigt. Vi har ändå några sekvenser som inte är till 100 procent tillfredsställande, och det är att vi måste kunna behålla kylan och speciellt mot domarna onödiga diskussioner och en 2 minutare för tjabb om jag inte minns fel. Triceps kanske kan göra klarhet i det hela?
Det känns under de första 30 minuterna att Kalmar har allt under kontroll och styrde matchen med räddningar, täckta skott och enkla mål frammåt(förutom straffmissarna då).

I halvlek står det 17-11 och kändes lite i underkant då Vetlanda spelarna såg helt ointresserade ut och verkade hellre skälla på varandra än att försöka spela handboll i vissa lägen.

Vet inte riktigt men tror att Jake kommer skjuta korta nere..

Andra halvlek fortsatte precis som den första då Kalmar styr spelet och det blir inte det minsta oroligt under matchen. Andra halvlek är en ganska avslagen tillställning vi leder med 10 mål mer eller mindre hela tiden.
De som bör nämnas är Emil för sitt eviga slit bakåt som frammåt, Storchen tyckte det va skönt att få spela lite handboll igen och stänkte dit bollen några gånger, Mike är tillbaka på banan igen vilket är en otrolig trygghet med fler hot och kluriga passningar, Jake gör en helgjuten kämpa match där det ibland(precis som vanlig) gör mål precis när han vill, Fred-Erik som idag kommer upp till(enligt mina beräkningar) 23 räddningar under matchen är riktigt bra och skall höjas! Annars så är det en lag och kämpa insats som gör att Vetlanda inte kommer in i matchen överhuvudtaget.

Viktigt att fixa frillan tyckte Mike.
När matchen skall sammanfattas i siffror så blir det 38-27 till Kalmar, Fredrik hade 23 räddningar, försvaret täcker ner 9 skott och vi gör 10 tekniska fel. En bra laginsats gör att vi får vara serieledare i alla fall till nästa match, alltid skönt, målskyttar har jag ingen information om så det får eventuellt komma vid ett senare tillfälle, nu laddar vi om för nästa smålandsderby, Växjö borta på lördag!