måndag 23 januari 2012

Kalmar HK - Hultsfred HF

Då var matchen över, domarna blåst av,svetten torkat. Det känns alltid lite tomt när matcherna är över oavsett vinst eller förlust. Konstig känsla det där. Matchen idag var det aldrig något snack om. Vi leder från början till slut. Jag brukar alltid prata om känslan innan match men idag har jag inget att säga om detta. Jag kände mig faktiskt inte ens nervös idag. Dock så spelar vi kanske inte fulländad handboll. Första halvleken så går det mesta hem. En sekvens där vi normalt stannar upp och sedan sätter ny fart var det inte tal om idag. En fippelfint här, linjesnubbling där, sen har Emil bollen och gör mål. Många sånna idag. Vi har en ledning i paus på åtta eller nio mål. Denna står sig matchen ut. Vi vinner med 38-27.

Jag kan tycka att vi släpper in kanske fyra mål förmycket men, va fan gör det när vi vinner med elva? Jag tycker grabbarna trampar på bra idag under hela matchen. Visserligen fanns en dipp i slutet av första där intensiteten sjönk och fokus inte var på topp. Men detta fick vi senare fart på igen. Vi hamnar lite lågt i försvaret i andra halvlek där de får göra lite för enkla mål. Det är enkelt att säga att vi måste kämpa på bättre i försvaret, då släpper vi inte in enkla mål. Det är inte fullt så enkelt. I dessa typer av matcher är det lätt att gå ner i intensitet när det går lite för enkelt. Det är inte lätt att ställa om helt enkelt. Kanske var det vad som hände i Sveriges match?

Tjejerna vann dem också. Det var kanske inte bländande handboll i mellanåt. Men det är två poäng och det är det enda som räknas. Vinsten var även viktig tabellmässigt, vinsten innebär att Kalmar nu är tre poäng före Vinslöv. Och spelar tjejerna försvar som de gjort senaste tiden så kommer det bli en väldigt rolig avslutning på denna säsong. Det är några hindr på vägen dock innan säsongen blir fulländad. Och med fulländad menar jag kval. Kristianstad måste erövras samtidigt som Hallby ska tappa poäng. Chansen finns, kämpa tjejer!!! Vi håller på er.