söndag 15 januari 2012

Växjö - Kalmar, Hjärtat på läktaren

Växjö - Kalmar 29-30

Vi visste att detta skulle bli en tuff match. Som jag skrev i föregående inlägg är det lätt att bara kolla tabellen och tänka "det vinner dem lätt". Men icke Växjö är löjligt starka i sin hemmaborg. Publiken fö ett jäkla liv med trummor och bidrar till god stämning.

Uppvärmningen och snacket precis före matchstart kändes riktigt bra, fick en god känsla i kroppen. SAmtidigt pratade vi om att få en bra start att skulle det bli tungt. Bra start är väl synd och säga. Vi ligger som mest under med 6-1 efter ca 8 minuter. Det stämmer inte riktigt och de får springa rakt igenom oss i inledningen. Vi får helt enkelt inte träff. Här är Jocke dock kylig och väntar. Det hade varit en enkel utväg att bara slänga in kortet och skälla lite för att väcka spelarna. Däremot gjorde han inte det och spelarna vaknade till. Det går fort i handboll och snart var vi ikapp. Ikapp och förbi var vi efter 20 minuter. Första halvlek avslutades bra och Simba i målet fick tag på bollarna. Vi leder med tre bollar i halvtid och stenen från bröstet släppte tillfälligt iaf.

Det är, återigen, en svår match att spela i Växjö De ger sig liksom aldrig och kommer tillbaka. Men denna säsong gör inte Kalmar det heller. Vi har som mest en ledning på fyra mål. Vi klarar inte av att hålla den dock men leder förutom inledningen matchen igenom. Vi slarvar en del framåt och kastar bort lite bollar och vi hamnar lite i stå. Växjö går ut på tvåpunkt i andra halvlek, detta klarar vi av dock, men det är lite stressigt. Kotten till exempel som skickar iväg en sudmissil i krysset, löpskott, en man kort, efter 10 sekunder. Det är här någonstans som jag zonar ut. rent ut sagt så är jag så jävla nervös i detta läget. Grabbarna har inte fattat att jag får en infarkt varje gång de vill att publiken ska få det spännande.

I andra halvlek kommer de tillbaka och Fredde får komma in igen och rädda två skott. Växjö har bollen när det är 30 sekunder kvar.Mike superstjärna som han är bestämmer sig för att ta bort H9. Detta visar sig vara fantastiskt bra, Växjö får panik och glr ett tekniskt fel. Vi får bollen och är med närmast italienska mått mätt fantastiska tidsdödande. Vi vinner matchen och ytterliggare ett derby.

Lokomotivet vidare mot nya höjder.

Tobbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar