måndag 20 februari 2012

Handbollssöndag KFUM HERR - Di vide

Taggningen inför och under uppvärmningen var det absolut inget fel på denna söndagskväll. Grabbarna var riktigt laddade. Vi hade helt enkelt bestämt oss att sälja oss mycket dyrt denna match. Starten av första halvlek lämnade dock lite mer att önska. Det är inte direkt drömstarten att ligga under direkt i inledningen med 0-2 mot ett mycket starkt Di Vide.

Vi repade dock mot och inledde krigandet i försvar som gav resultat. Vi jagar ikapp via Mike och Robin till 2-2. Di Vide vill inte vara sämre utan gör ytterliggare ett litet ryck till 2-4. Kalmar Fortsätter på den inslagna vägen och jagar ikapp. Båda lagen följs sedan åt i protokollet och byter mål och missar med varandra. Under den första halvan av matchen får även Kalmar 3 stycken utvisningar. En tveksam situation från domarna gör att Zacke som är ren i kontring får stanna för att domaren blåser av spelet. Zacke får två minuter i samma situation när han precis som Kalmar sportcenter inte gillar avblåsningen.

Tycker ändå att vi klara denna period ganska bra, vi lyckas hålla ihop försvaret en man mindre och gör det svårt för Di Vide. Båda lagen följs åt till 11-11 ungefär. Därefter gör Kalmar ett ryck och går ifrån till en fyra målsledning. Vi lyckas under denna period få stopp på Jacob Nygrens tunga skytte och får mer kolla på den väldigt duktige Tim Rix. Kalmar Går till halvtids vila med 20-15 i bagaget.

Efter att ha blivit överkörda i andra halvlek nere i Skåne betonade vi hur viktigt det var att fortsätta trampa och hålla kyla. Det gjorde vi verkligen och med råge.

Andra halvlek är också den mycket bra och vi visar hur starka vi är i hemmaborgen. Om vi inte lyckades göra mål borta mot ystadpågarna så är det tvärtom denna afton. Vi får dit bollarna och gör det bra hela vägen fram. Få tekniska fel dessutom. Di Vide försöker dubbepunkta men löser det inte så bra som de hoppats på. Kalmar bibehåller sin ledning alltjämnt. Vi får dock en svacka vid 15 minuter in i andra halvlek när Di Vides spel lossnar. De kommer ikapp till 30-28 och det börjar bli lite nerver i spelet. När vi sedan lyckas repa mod och göra 31 och 32-28 känns segern bärgad.

Vi vinner matchen med 37-32. Spelet är rasande bra både bakåt trots 32 insläppta och framåt. Det är ingen pardon i avsluten och vi trycker dit bollarna. Mackan körde sköna kommentarer som "kom igen nu, gör roliga grejer". Matchen var även fantastisk då det var närmare 750 personer på läktaren. Detta i en match i division två och de var inte speciellt tysta heller. Riktigt fin inramning på en bra match. Mike gör sin bästa match denna säsong och hänger dit 11 mål. Simba är bra i målet och Jake är ju alltid bra. Zacke sliter bra och sätter dit bollarna. Sen måste vi nämna Mackan som gör ett smått otroligt arbete bakåt.

Nu är vi i serieledning, fyra matcher kvar, Hästö väntar på torsdag. En mycket tuff veckomatch som måste vinnas om drömmen och serieseger ska leva vidare. Mer om detta imorgon eller onsdag. Lokomotivet ångar ta mig fan på!!!