måndag 20 februari 2012

Handbollssöndag KFUM DAM - H43/Lundagård

Vi börjar med dammatchen. Kalmar mötte denna söndag H43/lundagård. Ett ungt lag precis som Kalmar som är skickliga individuellt. Det är också ett svårare motstånd än vad tabellen visar. Under uppvärmningen såg tjejerna laddade ut och det visade sig vara helt korrekt.

Första halvlek startar och det var kalmar som tog tag i taktpinnen direkt. Kalmar drev upp tempot och tog också ledningen i matchen via Maria Hammarströms patenterade dykskott. H43/lundagård gör två snabba mål direkt därefter genom att det slarvas i anfall av Kalmar. Hanna Wollmark hänger dit 1-1 samt 1-2. Kort därester hänger Maria H sitt andra mål 2-2. Första 5 minutrarna handlade mer eller mindre om två spelare och det var just Maria i Kalmar och Hanna W i H43 Lundagård.

H43/lundagård tar sedan ledningen återigen efter lite slarvigt spel från Kalmars sida. Sen var nog nerverna från Kalmars sida borta, Visserligen jobbar H43/lundagård ikapp till 5-5 efter att Kalmar gjort ett litet ryck. Det var därefter inte direkt något snack om vilket lag som skulle bärga två poäng denna eftermiddag. Förövrigt skrev jag fel i Liverapporteringen Det var Josefin Högbo och inte Höglund som stod första 30 för H43/lundagård.

Maja som stod i mål för Kalmar i inledningen fick inte riktigt tag på bollarna under första delen av första halvlek och byttes mot Jonna. Jonna står för en mycket bra första halvlek och är en bidragande orsak till att Kalmar kan dra ifrån. Jonna gör en mycket bra match överlag. Spelet är stundtals mycket bra från båda lagen och stundtals inte alls. Det varvas med vackra passningar och mål med bortkastade bollar och svåra inspel från båda lagen.

Haltidsresultatet står 16-11 till Kalmar.

Andra halvlek ser egentligen likadan ut som första. Kalmar tar tag i takten och dansar fram till en ledning med 20-12. Hanna Fransson visar sig mycket viktig för Kalmar när Joanna blir punktmarkerad. H437lundagård försöker göra match av matchen och dubbelpunkta både Hanna och Joanna under andra halvlek. Detta lyckas dock inte och avståndet blir fortsatt stort. Kalmar Vinner matchen med 28-21. Det ska tilläggas att det var mycket slarv från båda lagen matchen igenom. Jag vill dock poängtera att det är väldigt skoj att se hur tjejerna kämpar och sliter, det väger upp en hel del denna match. Kalmar vinner även välförtjänt. De som absolut ska nämnas förutom kollektivet är Jonna W i målet som står för flera fina och viktiga räddningar, samt Hanna F för sin insats framåt. Nellie W ska också nämnas tjejen som aldrig slutar springa. Sen gjorde det ju inget att Maria H fick göra 6 mål i samma nätmaska;). Bra jobbat tjejer nu väntar seriefinal mot Hallby, Vinner man den är man endast ett poäng ifrån kvalplatsen. Amazonkvinnorna krigar vidare!

Målskyttar Kalmar: Maria H 6, Joanna J 6, Hanna F 5, Nellie W 4, Felicia A 3, Nathalie R 2, Amanda A och Olivia A 1 vardera.