måndag 13 februari 2012

Ystadpågarna - Kalmar HK Herr

En tung borta match mot Ystadpågarna. Tanken var ju som alltid att det är två poäng som gäller. Men som sagt vi visste att det skulle bli tufft. Stämningen var annars god i bussen på vägen ner. Vi fick ju dessutom åka lyxbuss ner.

Uppvärmningen såg bra ut men det var något som hängde i luften. Lite svårt att sätta fingret på vad. Matchen startar annars bra för vår del. Vi gör tre raka mål och tar ledningen med 3-0 precis i inledningen av matchen. Det kändes direkt som att den där spänningen som låg och tryckte innan matchen var borta. Dock så återkom den väldigt snart när vi spelar 0-0 på Ystads följande utvisning. Samtidigt som båda lagen missar mängder med chanser.

Båda lagen följs åt och byter missar och mål med varandra. Ystad gör ett litet ryck till 8-6 som vi lyckas hämta igen ganska snart. Det är otroligt jämnt fram till 10-10. Där gör Ystad ytterliggare ett ryck och gör tre raka mål samtidigt som vi inte får in bollen. Återigen måste vi jaga för att komma ikapp. Vi reducerar till 15-12 och 15-13 och det känns som att vi åter är på gång ikapp. Ystad gör sedan 16-13. Halvtidsresultat är 16-14 till Ystad.

Vi pratar innan matchen om att vi inte har råd med att missa speciellt mycket i denna match. Vilket är precis vad vi gör i denna match. Vi spelar ett bra anfall och ett helt ok försvarspel. Den är det lilla sista som gör att bollen går in som vi saknar denna dag. Vi vet att det är tufft men vi kommer överens om att vi ska köra järnet i andra halvlek. Trots siffrorna så har vi ändå häng på Ystad.

Andra halvlek drar igång och vi hamnar direkt i en ovan sits. Ystad gör 5 raka mål och tar en gedigen ledning med 21-14. Men och detta är ett stort men. Vi är fortfarande med i matchen. Låter kanske lite konstigt men känslan är att vi absolut kan hämta hem detta igen. Allt som krävs är att sätta dit bollen.

Mycket riktigt så tuggar lokomotivet igång ordentligt om än för en kort stund. Vi gör fyra raka mål och det är fart under fötterna på grabbarna. Vi kommer ikapp till 21-18. Ystad gör 22-18 och vi gör 22-19. Här känns det som om ångan tar slut. Ystad drar åter ifrån och Trots att Mackan gör ett jäkla vilje mål rent ut sagt så kommer vi inte upp igen. Som bäst är vi tre mål ifrån. Vi har hela tiden häng på dem men kommer inte ikapp. Det är lätt att säga att det var en sån dag, vilket det var. Men jag tycker inte att vi är speciellt mycket sämre än Ystad denna dag, spelmässigt är det en jämn match. Stora skillnaden är att de sätter dit bollarna och vi gör det inte.

Ystads stora hjälte som jag och många av spelarna ser det är deras målvakt Åkesson (om jag minns rätt) räddar ta mig fan allt. Han tar omöjliga lägen. Han tar även en lobb som inte ska gå att ta. Mycket duktig keeper denna afton. Ystad kör sitt spel konsekvent och kommer till lägen. Vi hamnar mer och mer i en stressituation där vi måste jaga. Vilket vi inte är vana vid riktigt.

Jake krigar på bra idag, Robin och Mike är bra på nio. Zacke krigar även han trots att det inte riktigt vill lossna framåt. Tycker att alla ska ha en eloge för att de sliter matchen igenom. Vi spelar mycket bättre än mot HB senast och det är synd att vi inte blir belönade för detta. Nu är det nya tag som gäller mot Di Vide nästa helg.

resultat: 33-26

Målskyttar: Robin Löfstedt 9, Jakob Oskarsson 5, Mikael Johansson 4, Christian Petersson 2, Emil Johansson 2, Patrik Rosenqvist 2, Anders Zackrisson 1, Markus Johansson 1.



Lokomotivet kämpar på.

Tobbe

3 kommentarer:

  1. Måste ge en eloge till Er som jobbar med denna sida, följer Kalmar från distans och det är alltid lika roligt att läsa inläggen. Lycka till med avslutningen av serien.

    JJ

    SvaraRadera
  2. Det var roligt att höra tack för att du läser JJ

    SvaraRadera
  3. Instämmer! Bra och snygg blogg/ Veronica, Linköping!

    SvaraRadera