måndag 6 februari 2012

KFUM Kalmar vs HB78

KFUM Kalmar - HB78 34-29(17-13)

Kallt ohhh så kallt är det många som tänker nu när vintern har kommit ordentligt och så var det även igår i Kalmar sportcenter. De som hade letat sig ut i kylan för att vandra till hallen i hopp om att få se värmande spel, gick förgäves. Men det finns alltid ett men!
Det kändes på grabbarna att de verkligen ville vinna och att de kanske också trodde att de skulle vinna på förhand. Därför blev det en jämn match, det är en styrka och inte en svaghet att vinna dessa typer av matcher. För ett par säsonger sedan hade vi förlorat nu vann vi, det visar på att utvecklingskurvan är på rätt håll, vi är ett topplag och inte längre ett mittenlag med lika många poäng till nedflyttning som till uppflyttning.

Matchen är egentligen inte så mycket att orda om vi gör det vi ska, kämpar och sliter ställer oss i vägen och ibland ett par delikatesser som renderar i mål! HB78 spelar gärna ett snabbt spel där de vill trycka på allt, men vi vet att vi är bra tränade och orkar att stå emot. Emil sliter som "ett gnu" som Per André ville utrycka det, Jake ville testa något nytt och skjuta i "fel" hörn men han tog sitt förnuft till fånga och började lägga in bollarna i kassen. Fredde i hemmakassen noterades för 14 räddningar och tog framför allt bollarna i viktiga sekvenser där HB var på g in i matchen på allvar. Zacke visar sig säker från sin kant ännu en gång.
Knoen får en tanke idag då jag tror hans axel behöver vila och rehab efter skottet som "var värt ett bättre öde".

Så ser man till helheten så var det inte så mycket som värmde men tur att det är individer som kan gnista till och höja temperaturen!

Målskyttar har jag tyvärr ingen koll på, tanken som räknas eller?? Hjälp gärna till den som vet målskyttarna!

Idag så finns det artiklar att läsa på Barometerns och Sveriges Radios hemsida :

http://www.barometern.se/sporten/khk-nadde-botten---anda-kvar-i-toppen(3139372).gm
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=30&grupp=3832&artikel=4948763

Nu vill det till att det laddas för match mot Ystadpågarna på Söndag, för det behövs en höjning av spelet!

120KG Kärlek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar