onsdag 1 december 2010

A.C Milan vs Kalmar HK

Då va det dags igen för mig att ge ifrån mig ett inlägg, då jag varit upptagen ett tag så har ni fått njuta av Shadowstrikers och Mannen Myten Legendens tankar och funderingar under tiden.

Men kan då  fotboll vara en del av handboll?

Många tränares skräck är denna fotboll som begärs av handbollslag och att det ska vara ett inslag under träningen, men det e inte bara fotboll man spelar utan det är ett prestige möte mellan unga och gamla. Det gör i sin tur att det ibland satsas lite väl  hårt ibland och där av ökar också skaderisken.
Är fotboll något speciellt för Kalmar regionen kanske ni tänker? Svaret på det är ett bestämt NEJ!
De flesta som spelar handboll idag har någon gång spelat fotboll i sin ungdom eller så kollar på fotboll live eller på tv. Fotbollsintresset är stort för de som är duktiga på de och även de som är mindre bra på det. Den drivande känslan  är viktig för idrottandet i allmänhet och lag sammanhållningen i synnerhet! Om de flesta handbollslag skulle ha samma intensitet och engagemang för hela handbollsträningen skulle vi kanske möjligen få fler talanger ut i de stora ligorna och de svenska seriernas standard skulle väl också kunna höjas då!  Eller ger alla allt på alla träningar?
Anledningen till att de i KHK spelar fotboll på träningen är, vad jag har hört, att de får det som “belöning” efter seger i senaste seriematchen. Alltså ingen vinst, ingen fotboll. Det är en bra kompromiss och sporre tycker jag.

Massimo Ambrosini?

Andreas Stening?
  
Om man då ska jämföra AC. Milan och Kalmar HK så finns det vissa saker så som Stening och Ambrosinis spelstilar. Dessa  två  slitvargar, som springer och springer och gör sitt jobb, många gånger i det tysta men som alltid är uppskattadade  som lagspelare och  en liten publikfavorit dessutom. Dock är jag övertygad om att Stening gör lite fler mål än Ambrosini.

Men liknelsen slutar inte där, för enligt Mackan Johansson själv så är han Kalmars svar på Pippo Inzaghi. Vilket han tyckte va viktigt att påpeka under  en fotbollssession då han antagligen tyckte han lyckades särskilt bra eller så stod han bara offside. Och ja fotbollen verkar ge självförtroende också, det är aldrig fel!
Sen en fundering, är det någon mer än jag som ser att herr Löfstedt  är lik någon viss stjärna i AC Milan?

Summa summarum är fotboll viktigt för handbollen i alla fall i Kalmar HK då det ger så mycket mer än att få sparka på en boll i stället för att kasta den för en gångs skull. Men efter att ha sett fotbollsspelet i Kalmar HK så verkar det som om att alla valt rätt sport. Handboll!!
Sen är det väl alltid så att de äldre vinner i längden?

// 120 KG Kärlek

1 kommentar:

  1. Klart d äldre vinner!!! Zacke o Knoen som evighetsmaskiner o Jake som sopstation längst bak, sen Micke som glänser till när väl bollen kommer upp på offensiv planhalva. Glöm inte heller Törncrantz som borrar ner huvet o bara kör över hela motståndarlaget ;)

    SvaraRadera