tisdag 14 december 2010

Att börja med en bosse för att fortsätta med 2 bollar som hamnade i omloppsbana runt jorden.

Ja inledningen var väldigt slarvigt från båda håll med många misstag så är matchen igång.  De första 10 minuterna är som Kalmar HK herrars senaste match helt enkelt. Med  missade skott från niometer där de skjuter nere, sen några räddningar från Kain som inte gör missarna lika kännbara. Frankrikes målvakt har tagit alla skott nere, en tanke är ju att inte bara byta hörn som skytt utan att även testa att skjuta uppe någon gång.  Stümer fauls avlöser varandra och luckorna bakåt blir bara än mer synliga men efter 18 minuter så ligger sverige bara under med 8-4 vilket är positivt. Då hade Frankrike missat lägen och slarvat också. Då tar firma Per och Bagarn time-out. Sverige hade inte klarat av att göra mål på åtta minuter så var det  en befogad vila och samtidigt försöka tagga damerna.

Det blev en lyckad time-out som renderar i att de svenska damerna kunde ta ifatt till 9-11 i paus. Men det e slarvigt och ser nervöst ut och när Wiberg får sin tredje 2 minutare så har hon spelat klart för matchen. Vilket är olyckligt då hon är navet i detta svenska försvaret.

Förbundskaptenerna försökte med nästan allt i andra, målvaktsbyten som tyvärr inte hade önskad effekt, in med nya fräscha skallar och ben men det hade inte mycket med det slutgiltiga resultatet att göra.  Men vart var Roberts? Hon som fått förtroende i de tidigare matcherna i turneringen, kände att hon i alla fall kunde fått chansen när de andra niometrarna sköt nere och vars skott blev räddade gång efter annan..

Bra krigat idag ändå! Det hade kunnat gå käpprätt åt skogen men i och med att de kämpade i försvaret (även om försvarsspelet inte var bra) så fick fransyskorna jobba för sina mål och orkade inte springa ifrån. Sen verkade det i och för sig som om att Frankrike vill dra ner på tempot och det lyckades för dem denna gången. Men personligen så kan jag tycka att det självklart hade varit roligare att se en mer fartfylld handboll men smaken är ju som baken och fransyskorna vann ju faktiskt matchen, vilket allt går ut på!

Sen hade Sverige chansen, efter allt “negativa” i denna match, att ta en pinne som faktiskt skulle leda till en semifinalplats trots att en match återstår i denna andra gruppspelsrunda då de hade bollen med 20 sekunder kvar och ställningen  21-22. Men de försökte spela in till linjen i stället för att skjuta och möjligheten försvann och matchen förlorades. Det får förbundskaptenerna ta på sig helt och hållet, även om alla tjejerna skulle ha brytna armar så måste det finnas en plan och en idé som har gåtts igenom på träning innan detta inträffar i ett EM slutspel. De ska veta hur de kommer till ett avslut i ett sådant här läge!!

Är helt övertygad om att nästa gång det blir en tajt match så kommer Sverige gå vinnande ur bataljen!!

Nu väntar en nervkittlande match mot Ungern imorgon, onsdag kl 18.15.

Förutsättningar: Sverige går vidare vid vinst och oavgjort. Sverige går dessutom vidare om Ukraina vinner både ikväll mot Norge och imorgon mot Frankrike men det är kanske lite väl mycket att hoppas på? Bättre att vinna och så ledes gå vidare för egen maskin.