söndag 5 december 2010

Kävlinge - Kalmar HK

Engagemang!!

Där har ni ordet som sammanfattar matchen mot Kävlinge. Den vilja att kämpa för varandra och offra allt i situationerna skulle vara avgörande denna lördagseftermiddag.

Matchen började trevande för Kalmars del och efter 3 minuter kommer första smällen när (världens längsta) Jake blev tilldelad ett rött kort. Då kändes det som om att det skulle bli svårt för HKarnia då han är den som gjort mest mål hittills.

Den första halvleken speglades av att Kalmar kämpade i motvind då målvaktsräddningarna va näst intill obefintliga, från både Berra och Jeppe, och de låg således under hela första,  men på grund av hårt slit så kunde inte Kävlinge rycka till mer än 2 målsledning i paus. 

Andra halvlek så punktade Kalmar deras farligaste spelare, mittnian Rickard Jönsson och Kävlinges spel blev allt nervösare, som Kalmar kunde utnyttja i takt med att Jesper "lejonkungen" Törnkrantz hade hittat hammare och spik i målet.
Jeppe va den klart lysande skillnaden mellan lagen den andra halvleken där Kalmar visar prov på kyla och tålamod på planen. Han tog skott på skott och visar med sin inställning och jävlar anamma vägen för resten av laget!
Jesper Törnkranz


Det va just engagemang som genomsyrar Kalmar HK denna match, INGEN vek ner sig och gav 110% i varje situation, från gubbarna på bänken till gubbarna på plan.
Efter förra matchen skrev Kävlinge att de skulle visa Kalmar hur riktig handboll skulle spelas, och om de menade tufft spel och ibland överdrivet fult så lyckades de. Men Kalmariterna visade gång på gång prov på kyla och tog smällen och levererade både i försvar och anfall.
Jag hoppas att de inte menade att det är så här handboll ska spelas för då är handbolls Sverige på väg åt fel håll. Att man spelar hårt och tufft är en sak men att ta det ett steg till är mer en skaderisk än till nytta.

Sen ska jag också nämna deras klack, Huttebollerz, som höll låda hela matchen med tutor och vuvuzuelor och skapade stämning trots de va ca 20 pers. Där ser man vad, egentligen, få personer kan göra för att höja temperaturen i en sporthall. Skärpning Kalmar publiken, det behövs en ändring för att KHK ska kunna få denna extra utespelare som ibland kan behövas för att föra grabbarna till seger i matcherna!!! 


Och i denna match fick Mike och Ali dela på den alldeles speciella kundvagnen! Grattis!


Slutresultat: Kävlinge - Kalmar 26-32


Målen, KHK: Ali Baloch 8, Mikael Johansson 8, Christoffer Arenander 4, Jesper Andervi 4, Kristian Pettersson 3, Andreas Stening 2, Oscar Andersson 2, Patrik Rosenqvist.


Länkar : 
SR: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=30&grupp=3832&artikel=4222659
Östran:  http://www.ostran.se/sporten/samlade_ihop_sig
Barometern: http://www.barometern.se/sporten/johansson-baloch-visade-vagen-i-skane(2203884).gm



// 120 KG Kärlek

1 kommentar:

  1. Tokladdning inför sista hemmamatchen nu på Lördag kl 17 i sporthallen. Hoppas publiken skriker sig hesa o jobbar i defense med sina handflator.......
    Mvh Spiken....=)

    SvaraRadera