måndag 13 december 2010

Flottan – Kalmar 33-24

Vi åkte till helgens bortamatch med, återigen, en bra känsla i kroppen. Alla var taggade till tusen och kände idag var det f*n vår tur att vinna!!! Efter bra träningar de senaste veckorna och bättre spel de senaste matcherna så kändes det som att det var dags. Det började bra med bra uppvärmning och vi tog ledningen i matchen med 5-2 genom bra försvarsspel som resulterade i några kontringar och även bra spel i anfallet. Men Flottan hämtade upp och tog ledningen med ett mål och sedan följdes vi åt hela halvleken igenom och hemmalaget gick till halvtidsvila med ledning 14-12.

Vi hade bra lösningar i anfallet och det kändes förbaskat bra! Nu skulle vi bara ta fram spelet från inledningen av matchen igen och rycka ifrån sen förhoppningsvis kunna hålla spelet matchen ut. Men, det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Inledningen av andra halvlek var ok och vi kunde följas åt några minuter men tyvärr håller vi inte hela matchen. Vi slutar med att köra vårt spel som funkat i första halvlek och istället kör vi på individuella satsningar som inte håller. Annars vet vi väl inte riktigt vad felet ligger men det känns inte som att vi orkar spela sista kvarten. Det är då det börjar rinna ifrån, och det känns inte riktigt rätt att vi förlorar med 9 bollar. Bakåt fick vi fatt på dem bra då vi punktade en spelare, men deras ukrainske höger9a kommer igång och får till det mesta och får väl kanske göra lite för mycket vad hon vill innan vi backar ner till vårt 3-2-1-försvar igen.

Tyvärr hade ingen av våra målvakter någon bra dag då i princip alla bollar letade sig i nätmaskorna. De gör mål från linjen, från kanterna, skott utifrån… ja, på allt. Vi gör 24 mål framåt vilket är bra då det inte är ofta vi gör över 20 mål, men att släppa in 33 är inte ok. Men det är återigen mycket slarv vilket medför att de får kontra in ett par lätta mål. (Frågan är ju varför vi aldrig lyckas göra ”enkla” mål på motståndarnas, kanske inte lika många, tekniska fel?)

Vi måste vilja gå på mål och vilja GÖRA mål, satsa 100 i VARJE satsning (framåt som bakåt!!) och tro på oss själva!!

Nu är det uppehåll som gäller innan vi ställs mot Farmen hemma första helgen i januari. Den där segern måste bara komma då. Till varje pris – då är det kriga som gäller!