måndag 20 december 2010

IK Cyrus B - Kalmar HK U

I lördags åkte Kalmars U-lag till Jönköping för lite tyfonhandboll.
Med en avbytare utfördes en match mot det unga Cyrus med många löpvilliga spelare. Och Kalmar började matchen med att punktmarkera Bergman i Cyrus för att främst vila en spelare i det egna laget i försvarspelet. Men detta draget visade sig göra motståndarna lite oroliga i sitt spel av detta och att Martin i mål spelade bra gjorde att vi kunde utnyttja Kexets snabbhet i kontringslägen.
Framåt så utmärke sig Edin för sina passningar, främst till Kexet på v6, men även för sin skottvilja, Sny-Per visar med sin känsliga handled att inte en målvakt går säker i serien. Kexet springer mycket och visar kyla i avslutningssituationerna, Tobbe visar prov på envishet och skottvilja som gör att när han inte skjuter så får andra spelare utrymme för avslut.
Under första halvlek så får Lång-jocke en smäll på hakan där han slår upp ett sår på hakan som tvingar honom till vila och tejpning a´la Abe Lincon style! Under den stunden förvandlas Sny-Per till Kry-Per då han stukar foten. Då vi va få spelare, tvingas vi under vissa stunder spela med en man mindre utan att vara utvisade, det gjorde att Kalmarspelarna blev trötta och Cyrus kunde glida ifrån till 19-10 i paus.

Andra halvlek så är Sny-Per på plan igen och la in bollarna, Linde som kommit in i målet, gjorde det bra men när Kalmar väljer att gå ut på 2-punkt så jobbade han ändå lite i motlut då han tvingades att försöka rädda frilägen i var och varannat anfall.
I mitten av andra drabbas Kalmar av nästa missöde när Edin får sin tredje 2 minutare, något tveksam nivå från domarna men en tvåa är alltid en tvåa, och det gör att en något groggy Lång-Jocke fick samla kraft att spela så mycket han kunde. Men även i andra så spelade vi med en man mindre på banan under vissa minuter. Tobbe bevisar för de som inte har trott på det, att han har en kraftfull höftrotation då han stegar upp Cyrus-spelare efter Cyrus-spelare!

Matchen slutar 35-26 till Cyrus b efter ett heroiskt kämpande från Kalmars spelare, som idag mötte ett bra och noggrant lag. I Kalmar så skall alla berömmas för just sitt kämpande och hårda slit.
I Cyrus utmärke sig främst målvakten Martin Blomqvist som stod i deras mål under första halvlek och hann dessutom med inte mindre än 2 LS från en spelare som vet att han är skyldig coach 10 armhävningar för detta...

Denna dagen blev det delad kundvagn till Tobbe och Kexet.