söndag 5 december 2010

Tät strid i tjejernas match!

Kalmar HK dam tog idag emot Lågan i division 1 södra. Det blev en tät och spännande match.

I första halvlek är det Kalmar som sätter fart med målskyttet och anfallspelet och försvaret fungerar mycket bra under de inledande 12 minuterna då tjejerna skapar sig en 5-2 ledning. Efter detta börjar det dock se lite trögt ut i anfallet och det blir några tappade bollar från Kalmars sida. Det skall sägas att Lågan inte direkt framstår som några bolltrollare i vissa sekvenser under den första halvleken.

Kalmar börjar tyvärr även tappa i försvaret som så långt i matchen varit bra. Lågan går ikapp till 5-5 och därefter följer de båda lagen varandra resten av halvleken. Lågan försöker göra ett ryck här i första och går ifrån med 2 bollar men kalmar hämtar in detta relativt snabbt och ställningen i halvtid är 10 lika. Strålande i försvaret var Annie Andervi under matchen.

Andra halvlek startar lite trevande från båda lagen. Det är tekniska fel från båda lagen, och det är egentligen ingen propagandahandboll utan mer kämpa. Vilket jag tycker att tjejerna i Kalmar gör bra men Lågan är tyvärr för tunga. De drar ifrån med en ledning på fem mål och Kalmar kommer egentligen inte riktigt nära.
Kalmar gör ett helhjärtat försök att komma ifatt men är egentligen hela tiden steget efter. Det fanns en sekvens i andra halvlek som var riktigt bra då försvar och anfall fungerade bra. Dels på grund av Filippa Friberg som trampade på bra under hela matchen och Joanna Jonsson.

Visst nu förlorade tjejerna matchen mot Lågan med 18-23 men jag tycker inte att Lågan visade genom sitt spel att man låg på andra plats i serien. Tjejerna kan och det visar de under perioder i matchen och då är de tunga. Hade de haft lite mera skärpa i olika situationer kunde matchen slutet med vinst för Kalmar istället för det omvända.

Kriga på tjejer så kommer ni ta två pinnar mot Flottans IF nästa match.