måndag 24 oktober 2011

H43/Lundagård - Kalmar HK Dam



Första förlusten. Vad ska man säga… Efter matchen visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta.
Vi börjar matchen bra men missar alldeles för mycket. Vi kom i bra andrafas-lägen men hade svårt att få in bollen, jag som hade två 1.85-metersmänniskor framför mig fick definitivt inte in bollen. Dom var långa och stora och hade ett kompakt bra 6-0 försvar, i en trång gympahall dessutom. Så vi hade svårt att komma förbi…

I slutet av första halvlek kom vi tillbaka lite och hade 10-12 och det kändes bra! I början av andra dock blev det alldels för mycket slarv och dom kunde dra iväg upp till 18-12 nånting.. Vi hämtade upp bra med ett par kontringsmål och bra försvar upp till 22-20, men tappade igen i slutet och matchen slutade 27-22.

Detta var en riktig kämpamatch.. Vi fick slita som djur mot alla inblandade; motståndarlag, domare och publik. Att vi dessutom har 3 ganska viktiga försvarskuggar borta känns såklart. En positiv sak som bör nämnas är att alla i laget gjorde minst 2 mål. Bra jobbat!

Jag kanske är den i laget som oftast har mest åsikter mot domaren och tycker si och så… Men efter matchen inser man kanske att mycket är i stundens hetta och att såklart inte domaren gör rätt hela tiden, men att det är så det är, och accepterar det. Igår var helt sjukt. Hatar att skylla en förlust på domarna, så därför gör vi inte det, för det är vi som spelar matchen, det är vi som faktiskt inte får in bollen när vi kanske borde. 

MEN. Hur lätt är det att spela försvarsspel när man stoppar anfallaren korrekt när den tagit sina steg, men sen får trampa och trampa och trampa igenom vårt försvar med 6-7 steg för att sen man göra mål? Inte så lätt. Speciellt inte när vi får mål bortdömda för steg 2-3 gånger när det definitivt inte är steg.

Eller när vi så fort vi rörde dom fick utvisning och straff? Om man kliver dit och är framför spelaren, kanske att det är straff om man är innanför, men utvisning? Hur då? Lundagård fick 10 straffar, vi fick 1. Vi fick 8 utvisningar, Lundagård fick 1, och den var precis i slutet. Siffrorna får tala för sig själva.

Eller vad sägs om sista anfallet när Lundagårds vänster1a är ute och punktar en för vår h6 har sprungit in, och jag stegar förbi utsida 2 (som är sista spelaren), och preciiiiis när jag skjuter så blåser domaren av för passivt spel, efter att nyss ha tagit upp handen? Tror t o m bollen hann gå i mål innan hon blåste av. Det är för mig en gåta. 

Att domarna efter matchen säger att dom inte har något svar och att dom inte är speciellt nöjda med matchen kanske också säger hur det var. Och att den ena domaren under matchen tittade på den andra när tagit ett domslut som att ”vad håller du på med?” säger ju kanske även det hur otrygga dom var i sitt dömande…

Men men. Nu glömmer vi den matchen och fokuserar på ännu ett smålandsderby till helgen, mot Sävsjö. LADDA OM är det som gäller nu!!



Joanna

11 kommentarer:

  1. Joanna! Det är väl ingen nyhet att standarden på domarna i Skåne är bedrövligt och att man alltid börjar med 0-10 i bagaget! Synd om alla i laget som tränar och sliter i veckorna och sen får sig en riktig knäpp på näsan av domare som skulle slutat eller aldrig börjat med detta viktiga "arbete". Typiskt nog hände det alltid i handbollens huvudstad - Lund - med fyra elitlag, sina B-lag/utvecklingslag skiter dom i = division ett i gymparhallar = vore kul om H43 damer i Elitserien fick lirar i gympahall och dömdes av föreningsdomare = undrar vad herr Engdahl/Friberg skulle tycka om det.

    SvaraRadera
  2. Klaga går ju alltid. Om det nu är så hemskt att spela i Gunnesbohallen varför har man från Kalmars sida inte begärt att matchen flyttas till annan hall? Spelplatsen har väl varit känd, sedan typ i augusti månad.../undrande

    SvaraRadera
  3. Att klaga på vilken hall matchen ska spelas i redan innan känns ganska långt bort då man får anta att när en div.1 match läggs i en sådan trång gympahall, då har föreningen i fråga gjort vad den kunnat att lägga den i en riktig hall, men inte lyckats. Konstigt vore det väl annars.
    Och vad jag vet så konstaterade jag bara att hallen var trång, inget mer.

    Ska bli intressant att höra domarkontrollantens åsikter om matchen och dömandet i helgens match. För imponerande var det absolut inte.


    Kul med åsikter för övrigt!

    SvaraRadera
  4. De flesta av kalmars utvisningar var helt korrekta då det var en del mycket fula tacklingar bakifrån med stor skaderisk. Min åsikt är att en del av kalmarspelarna hade svårt att hänga med i det högá tempot och därför blev utvisade. Däremot kunde H43/Lundagård fått ett par utvisningar där de inte riktigt hängde med. Jag tycker att det är riktigt illa att skylla hela förlusten på domare,hall o publik, istället för att rannsaka sitt eget spel. Kalmar spelade inte bra dena match, och kan säkert mycket bättre. Hallen är 40X20m som alla andra hallar!!!!

    En som såg matchen

    SvaraRadera
  5. Absolut, vissa utvisningar var helt korrekta där vi kom fel. Vissa inte (när man t ex kommer framför spelaren och stoppar helt korrekt?). Hade köpt det om det var lika åt båda hållen. Och vad jag vet skrev jag i referatet att vi inte skyller på domarna, utan mer konstaterar att det inte är varken lätt eller roligt att spela handboll med en låg och ojämn domarnivå, och att vi själva absolut borde avgjort matchen med både ett bättre försvars- och anfallsspel redan från start.

    Hallen har säkert full mått, men publiken sitter halvt inne på plan och känslan på plan är att den blir mindre. Ett konstaterande även det, och lika för båda lagen.

    SvaraRadera
  6. Lund. Har vi KFUM Kalmar HK spelat i Lund?

    SvaraRadera
  7. Såvitt jag vet så har KFUM Kalmar HK spelat i Lund då H43/Lundagård kommer därifrån. Dock kan jag inte svara på var hallen de spelat i ligger, utanför Lund eller i Lund.

    SvaraRadera
  8. Gunnesbohallen ligger i Lund på Stenåldersvägen vilket förklarar det mesta...............

    SvaraRadera
  9. Då har KFUM Kalmar HK Definitivt spelat i Lund:D Kul att att ni läser bloggen.

    SvaraRadera
  10. Tack för att ni redde ut det :)

    SvaraRadera