måndag 3 oktober 2011

Lång resa för blytung poäng

Då var det åter måndag och det är dags att reffa lite. Vi åkte under söndagen tidigt ner till Helsingborg för att spela mot OV Helsingborg (reserverna). Det kanske var det längsta resan ever. Dessutom i en liten och väldigt varm buss.

Väl nere så kändes det ändå hyggligt och grabbarna verkade taggade. Uppvärmningen kändes bra även om det kanske var lite ovant utan musik och en hall från 1865.

Första halvlek är lite trevande från båda sidor, det missas en del och det stressas i lägen. Båda lagen är jämna och det brukar ju vara jämnt i första halvlek. Det börjar stämma för oss och vi går upp till 9-4 ledning. Det är ok spel och vi drar dit våra lägen. OV kommer dock tillbaka till 9-10. Det ska sägas att matchen igenom är det bortkastade bollar och en rad tekniska fel inte bara från Kalmars sida. Det är ingen väl genomförd handbollsmatch.

Vi lyckas ändå att led i halvtid med 11-14. Det känns bra i paus och matchen kändes som att vi ledde med tio bollar hela tiden men så var det ju inte. Vi hade kontroll i ungefär 15 minuter i andra halvlek. Men som jag skrev innan så var det mängder av tekniska fel. OV går ifatt och tar faktiskt ledningen sista tio i matchen. Dock känns det väldigt lugnt ändå. Som sagt konstig match. Däremot går de upp till två målsledning och då börjar det pumpa lite mer i hjärtat.

Vi kommer igen flera gånger under denna perioden men som under hela matchen lyckas vi inte knyta åt säcken riktigt. vi ligger under med en boll när det är 30 sekunder kvar. Vi går ut på två punkt och hoppas få tag i bollen tidigt. Vilket vi fick, ett totalt hjärnsläpp gör att vi får bollen bara efter 7-9 sekunder kontring på det och det står lika på tavlan. OV har sedan en chans till att avgöra men åter är det ett hjärnsläpp som gör att matchen slutar lika.

26-26 blev resultatet.

Det var en tung match och svårt att spela efter många timmar i bussen. Däremot ska vi inte ha denna kollektiva kollaps. Vi räddade en pinne dock och det är en styrka när vi spelar mindre bra. Vi kan bättre och det kommer vi att visa. Nu möter vi Karlshamn borta om en vecka då är vi tillbaka grabbar. Kom ihåg, vi är fortfarande obesegrade.