söndag 23 oktober 2011

Matchen med två ansikten!

Det hade varit så lätt att skriva att de hade med sig elitspelare och va helt enkelt så mycket bättre...

Di vide - Kalmar HK 31-18 (12-9)

Uppladdningen och uppvärmningen kändes bra, förberedelserna på veckans träningar var bra, kort och gott det kändes bra att domaren blåste igång matchen.
Under den första halvleken så var vi bra med och försvarsspelet och samarbetet med
 målvakt kändes bra. Vi kom långt ut och stötte på skyttarna och jobbade som ett lag, hjälpte varandra, för mig som målvakt så kom det styrda skott och jag fick komma in i matchen på ett bra sätt. Vi hade ledningen med 7-5 men man ska komma ihåg att Di vide har ett försvar av yttersta div 2 klass om inte snudd på Allsvensk spetsat med landslagsmeriterade tysken Jürgen Müller i buren. De börjar hitta sina positioner och kan kontra in några lätta mål på oss när vi slarvar. Vi kommer till lägen men har svårt att sätta dit bollen. Halvtids resultatet skrivs till 12-9 till Di vides favör.

Andra halvlek börjar olyckligt med att de gör 0-2 på oss tidigt och vi slarvar i anfallsspelet, i det läget kommer en avgörande 2 minuters period Di vide får en man utvisad och det som händer då är inget annat än en kollektiv kollaps, vi förlorar det övertaget med 3 eller 4 noll och helt plötsligt så är uppförsbacken i storlek med Mount Everest och mot deras diciplinerade spel kunde vi inte göra speciellt mycket. De hade kontroll över halvleken och ledde ett tag med 25-12 om jag inte missminner mig. Det märks att de har bestämt sig för att gå upp i år, de som spelade mest igår är alla en del av deras Elitserietrupp.

Det känns lite konstigt att höja eller sänka någon i denna matchen saken är att det aldrig är ens fel när man förlorar. Alla skall tänka och fundera på sin roll efter förlust som vinst.
Vi förlorar som ett LAG och vi vinner som ett LAG kom ihåg det gubbar!

Nästa helg är det Ystadpågarna som står för motståndet och nu har vi en träningsvecka att slicka sår och käka taggtråd på!