onsdag 19 oktober 2011

Inför helgen

Då jag fortfarande väntar på svar från Lundagård kan jag inte riktigt köra den linjen jag tänkte under veckan. Men vi går på ändå. Lundagård har vassa spelare individuellt och spelar Kalmartjejerna som de gjorde mot Hallby i försvaret så kommer det gå vägen. Lundagård har inte startat jättebra men är fortfarande ett starkt hot mot tjejernas än så länge intakta förlust nolla.

Tjejernas möte med Hallby var en riktigt spännande tillställning och det kunde faktiskt ha slutat med poängtapp. Nu gjorde det inte de och det är vi mycket glada för. Det finns ett frågetecken dock vad man gör när anfallsspelet låser sig och det blir stressigt. Jag tror dock att tjejerna ska lösa detta. Det de måste ställa sig in på är att det är en vansinnigt långdag som väntar och framförallt en lång bussresa.

Herrarna går mot seriefavoriten Di Vide som än så länge, precis som Kalmar är obesegrade. Viktigt att vara med från start i en sådan match annars blir det tungrott. Vi har i år en stor styrka i att vi inte ger oss utan krigar på hela matchen även om det inte klickar framåt eller bakåt. vi är fortfarande obesegrade och det kan vi mycket väl vara efter helgen. Att det inte fungerat bra bakåt de senaste matcherna spelar i nuläget inte någon roll då vi faktiskt vinner matcherna ändå. Vi gör över 30 mål varje match och det måste ses som positivt.

Kom igen Lokomotivet.

2 kommentarer:

  1. "Att det inte fungerat bra bakåt de senaste matcherna spelar i nuläget inte någon roll då vi faktiskt vinner matcherna ändå. Vi gör över 30 mål varje match och det måste ses som positivt"
    Med ett bättre försvar får man bättre målskillnad som kan komma att spela stor roll mot slutet.

    På tanke med vilka lag Kalmar HK hittills mött så hoppas jag att du får dig en tankeställare innan helgens match då Ystad står för motståndet som fullständigt krossat sitt motstånd tidigare matcher. Hoppas på 2 poäng såklart. Det är i nuläget som det verkligen spelar roll när man kommer att möta ett bättre anfall&försvar i Ystad.. Lets go!

    SvaraRadera
  2. Kollade lite snabb statistik för övrigt angående ångvälten Di Vide. Bakåt släpper de in 24,25 mål per match och gör 34,5 framåt. Kalmar Släpper 24,5 bakåt och frammåt gör man 31,25. Inte så långt ifrån varandra dessa fyra matcher kan jag tycka. Di Vide har har precis som Kalmar inte mött några vad jag anser aspiranter på första platsen i serien. MEn visst kommer det bli en tuff match.

    SvaraRadera