söndag 16 oktober 2011

Matcher

Ser vi till omgångens matcher som hittills spelats så hittar vi denna omgång ingen direkt skräll. Möjlgtvis att Växjö vände skutan åt rätt håll och vann mot HB möjligtvis. Växjö har inte startat jättebra men har också mött tungt motstånd, Hästö-U, Di Vide och Ystadpågarna. Hästö är väl matchen som de skulle ha kunnat hämta två poäng dock är det en svår bortamatch oavsett vilket lag man är. Därefter mötte man seriefavoriten Di Vide, sen ystadpågarna, hemma respektive borta. Nu klippte man dock HB:s vingar och vann med 39-31. Starkt att komma tillbaka och inte tappa allt för mycket självförtroende.

Omgången blir komplett idag och det återstår att se om Karlshamn kan haka på en stund till i toppen av divisonen. De möter idag Helsingborg borta, det är ingen lätt match. Inväntar detta resultat med spänning.

Det ska även bli intressant att se om Ystadpågarna kör med samma lag hemma som borta. I förra omgången slog man Växjö med 45-27 på hemmaplan. Får se hur det blir idag mot Vetlanda. 

Både Di Vide och Åhus ångar på i toppen och har fyra raka av fyra möjliga. Vi i Kalmar möter Di Vide borta nästa helg den 22 oktober. Det kommer bli den absolut tuffaste matchen hittills. Alltid svårt att möta sådana lag på hemmaplan då vi inte vet vad vi möter. Eller ja, Di Vide vet vi väl kanske vad vi kommer möta.

Åhus är också tunga och vi får väl ge dem och Di Vide favoritskapet, med oss i Kalmar som lite underdog. Alla gillar ju just en underdog eller hur?

Vi inväntar dagens resultat och när dessa kommer in tror jag att serien kommer att "sätta" sig. Då kommer vi vet om det är något mer lag som kommer haka på i toppen eller inte. Detta är givetvis inte satt i sten men det kommer iaf ge en fingervisning om hur det kommer se ut. 

                                                         ......

För tjejernas del är omgång 4 färdigspelad och de står som ensam serieledare efter fyra raka vinster. Bra jobbat tjejer keep it upp. Nästa match står mot H43/lundagård och där finns det ju några som är lite bekanta. Det var ju nämligen Lundagård och kalmar som slog sig samman i KFUM EM i Trollhättan. Intressant match som vi ska titta närmare på i veckan.


1 kommentar:

  1. Hk ceres gjorde det nästan igen 59-11 på borta planen mot laik.

    SvaraRadera