lördag 26 mars 2011

Ali Baloch - slitvargen

Ali är en ledare på planen i alla lägen, en pådrivare och dessutom bloggkollega. Alla har tillfört en stabilitet i år som tidigare saknats. Det var dags att låta Ali tugga lite om sin handbollsbakgrund, mål och hur han ser på säsongen hittills.


Tjenare Ali Baloch
Berätta lite om dig själv och din handbollskarriär.



80 tunga kg och 190 långa centimeter Ali Baloch med Sveriges och Världens hetaste vader. Född och uppväxt i Västerås med rötter från Pakistan. Handbolls karriären började väldigt sent, vid 13 års ålder. Innan de var det Fotboll, innebandy och lite basket. Började min Karriär i Västerås HF P85. Ett lag som man aldrig kommer att glömma. Med tränare som Bosse Berglund, Pär Lundholm och sist men inte minst min mentor och han som är orsaken till man blev till en produkt Thomas Fink.

Sedan fortsatte karriären och det har hunnit med ett Silver i Sverigecupen, ett ex antal seriesegrar och till sist fick man göra A- Lags debut i dåvarande Irsta/Västerås i DIV 1 Norra som 19årig. 


Dina tankar o säsongen både för egen del och för lagets?

Mina tankar inför säsongen med Kalmar HK var att det skulle vara skönt att få en nystart. Och vara med den nya satsning som var på gång här i Kalmar med en ung och duktig tränare.


Du är en man med allsvenska meriter hur var det att komma till Kalmar och Division 2?

Helt klart är det en omställning. Men jag hade bestämt mig att ta tag i mitt liv och börja studera, så handbollen fick komma i andra hand. Hade även genomgått två höft operationer så kroppen behövde en säsong med lite mindre träning och matcher. Och efter att vi hade åkt allsvenskan och att man hade varit ett stryk gäng hade man tappat lite glädje från handbollen.. Men tack vare det sköna gänget här nere i Kalmar HK så är det kul igen med boll :)


Dina tankar om kvalet? Kan vi vända?

Inget är klart på långa vägar. 4 mål i handboll är inget. Och som vi spelade i första matchen så vet alla att vi kan höjja oss med minst 50 %.


Vad har du själv för mål med handbollen?

Mitt mål med handbollen är att hela tiden ge 100 % och utvecklas. Visst man är snart 26 och gjort två höft operationer men det finns alltid något man kan till sig och utvecklas. Sen är det glädjen till sporten, och när den försvinner då lägger man skorna på hyllan.




Ali har återigen krigat sig igenom.






Hur ser du på nästa säsong kommer du stanna eller är det cricket på heltid som gäller?

Nästa säsong får man se hur det ser ut. Vem träna laget, vad vill föreningen och vilka spelar kvar är frågor man får ta tag i innan jag beslutar. Men en fortsättning med laget är ingen omöjlighet men det blir mycket cricket under sommaren 


Vad tycker du vi måste förbättra inför nästa säsong?

Vi behöver blir mer medvetna, och med det menar jag att vi måste veta vad vi gör och varför. Och varför man ska göra saker i vissa situationer och hur man ska göra det. 
Sen skulle det inte skada med lite mer spelare med spetskompetens.


Till sist vad önskar du dig mest av allt just nu? Ja, Ali alla vill att Pakistan ska ta VM guld i cricket men utöver detta?

Ja ett VM guld är väldigt viktigt samt att få till en match mot Kungälv hemma, så vi får ner den otroligt sköna publiken som var nere sist. Och det gör vi genom att krossa Önnered på söndag. 

Sen skulle det inte vara fel med ett spa besök och några flaskor Rosé 


1 kommentar: