tisdag 8 mars 2011

Tjejernas superavslutning

Sista matchen för säsongen!

I söndags spelade vi säsongens sista match! Innan pratade vi mycket om att vi absolut inte behöver ha några nerver, vi har redan säkrat kontraktet och vi har en bra match (avslutning på match) i bagaget och vi ska gå ut med samma känsla som vi hade när förra matchen slutade!

Känslan i första halvlek var att Eslöv inte hade så bra anfallsspel, de var ganska slöa och vi hade bra koll på dom bakåt. Det vi visste sen innan var att deras v6 brukar vara ganska säker så vi försökte täppa till kanterna lite mer och inte ge dem så mycket ytor. Trots många försök gjorde v6 inte så värst många mål - Maja var GRYM i målet!!! Hon stod för många härliga och viktiga räddningar! 

Framåt var det lite krystat som vanligt för vår del.. De spelade ett lågt 6-0 och som vanligt då tjatar vi om att vi MÅSTE SKJUTA!!!! För min egen del kändes det som jag skjöt hela tiden (illa dock!)! Men mer skytte för Kalmar HK! Vi har ett par som skjuter riktigt bra - när de väl skjuter - tyvärr händer det alldeles för sällan. Vi måste våga tro på vår egna kapacitet och bara gå på mål, mål, mål!

Jag tror vi hade ledning i paus, så även om det kändes sådär så kunde vi hålla dom efter oss. Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg matchförloppet jättemkt mer än att vi var lika i slutet tills vi gjorde ett par snabba mål (Olivia sköt - yes!!!=)) och kunde tllslut vinna med 21-17. Maja var som sagt grym bakåt och höll oss kvar tillsammans med ett mycket bra försvar! 

(Och jag fick en snackutvisning - igen!!! Förstår inte... Sa ju knappt nåt...)


Skönt hur eller hur att avsluta med en vinst!! Det har tagit tid att få ihop spelet i år, när det väl började funka på träningarna hade vi fortfarande dåligt självförtroende på matcherna efter alla förluster. Vi fick en otroligt dålig start med dumma skador vilket gjorde att inte alla kunde träna. Jag själv började träna lite lätt i september efter förlossning i maj så det tog några månader att komma igång. Nu siktar vi på nästa säsong och hoppas att vi kan ha en go försäsong och komma i form lite tidigare än februari nästa år;-)



Vidare håller vi tummarna för våra grabbar och det stundande kvalet!!!! Hoppas på mycket publik likt kvalet till tvåan för ett par år sen när det var halvfullt på andra läktaren också! Kom igen Kalmarbor och visa er i Kalmar Sporthall!!


Tack Joanna för referatet. Se nu till att köra hårt inför nästa säsong tjejer vi håller på er


//Tobbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar