fredag 11 mars 2011

Finalspel i Junior- och Ungdoms-DM

Flickor födda 95 samlades tidigt på lördagsmorgonen för avfärd mot Jönköping. I staden där Kristdemokraterna är som starkast så väntade för dagen två tunga pjäser i två matcher. 11.30 så skulle tjejerna ut på planen för att möta Eksjö BK. Detta lag var på förhand favorittippade till att ta hem en guldmedalj i DM. Eksjö har ett flertal spelare som håller en högre klass. Amelie Ahlstedt i Eksjö presterade så pass bra i Sverigecupen så att hon belönades med att bli uttagen till Riksläger 1 för flickor födda 95. För Kalmars del så hade Eksjö stått för motståndet under två matcher på året. Båda matcherna slutade tyvärr men förlust. Denna dag blev Eksjö BK övermäktiga och man förlorade med 19-8. Tjejerna i Kalmar hade alldeles för många tekniska fel men det skulle visa sig att det skulle bli en ändring till nästa match.



 
Dagens andra match handlade om en ren placeringsmatch. Hallby väntade i denna match och de i sin tur hade inte klarat av att besegra Växjö i sin tidigare match. Allt skulle visa sig vara annorlunda till denna match. Redan på uppvärmningen så kändes det som att laget var mer laddat än tidigare.
Inledningsvis så började Kalmar strålande. Försvaret krigade på jättebra och man gjorde allt för att hjälpa Linnèa Svensson i målet. Framåt så var det inte bara en spelare som tog ansvaret utan målen kom från alla olika positioner på planen. Genom detta kunde man ta en relativt enkel vinst och sluta som Smålands tredje bästa lag. Siffrorna skrevs till 15-12. Jag som utomstående blev väldigt positiv överraskad av detta lag.


 Framförallt så fanns det en stark lagmoral och det måste bero på den glädje man kunde se hos tjejerna i laget. Trotts att man låg under rätt stort i första matchen så slutade man aldrig kämpa utan man fortsatte att kriga. Publiken i Jönköping fick för dagen se ett äkta framtidslöfte spela i Kalmar HK. Ett flertal av spelarna i laget spelade på en hög nivå men målvakten Linnéa Svensson som jag nämnde, tidigare utmärkte sig mest av alla. Genom ett storartat spel på närskotten och genom att visa ett lugn och stabilitet i sitt målvaktspel så visade Linnéa att hon förtjänade sin plats till Riksläger 1. Det var kanske inte så konstigt att landslagsledning med flera la märke till denna tjej i Katrineholm.
Linnéa Svensson

Kalmar HK flickor 95 stryka verka ligga i försvaret. Självklart så jobbar alla tjejerna på plan stenhårt bakåt men det fanns en tjej som jag tyckte jobbade extra bra. Jag valde att ställa några snabba frågor till denna försvarsgeneral.


Sarah Fransson nr 2 Kalmar HK

Vad är din starkaste sida som handbollsspelare?
      Jag har en bra kondition som gör att jag orkar kontra mycket. Jag tycker också att jag är en helt ok försvarsspelar.


Vad är roligast med handbollen?

Våran lagsammanhållning! Vi har jätte kul tillsammans. Vi har duktiga tränare som gör att det är roligt att gå ner till träningarna varje vecka. Det är många som är engagerade i laget så det är bra att höra lite olika åsikter om vad vi kan förbättra.

Hur ska du som spelare fortsätta utvecklas?

Idag så hade vi ett flertal tekniska fel vilket beroede på passningarna framförallt.
Jag ska utveckla mitt passningsspel och våga ta ett större ansvar framåt. Handboll handbollen handlar om att våga och det gäller så väl framåt som bakåt.

Hur ser resterande säsong ut?

Vi ska först och främst spela klart serien för att sedan bege oss till Berlin Handball Cup. Det ska bli jätte roligt att komma ut att spela i en större turnering och möta olika lag.


 Vad behöver laget bli bättre på?

Vi behöver bli bättre på att peppa varandra i motgångar. Det handlar inte bara om att spela av en match när man ligger under stort utan man måste vilja vinna också. Vi har en bra lagmoral men den kan bli ännu bättre. Vi ska fortsätta utveckla vårat spel genom ett högre tempo med säkrare passningar.

Vad är ditt mål med handbollen?

- Just nu har jag inget direkt mål med att spela. Vi har så roligt tillsammans just nu så det får jag tänka på om några år (skratt)

Bra jobbat tjejer och grattis till tredjeplatsen i DM. Vi på bloggen tackar Gabbe för att han tog sig tid att göra reportaget. Gabbe du är en hjälte!!
//Tobbe
      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar