måndag 28 mars 2011

Emil Johansson - Lurking in the shadows



Emil Johansson är en av grabbarna i laget som ständigt jobbar stenhårt, i det tysta. en man som aldrig gnäller utan fullföljer sin roll. En otroligt duktig försvarsspelare som sällan får det beröm han förtjänar. 


Tjenare Emil Johansson
Skostorlek, vikt, längd, favorittröja, osv.

Ett par 42:or, 180 cm lång fördelat på lätta 82 kg.

Berätta lite om dig själv vem är Emil Johansson?

Det här är svärmorsdrömmen
Föddes mitt i Småland närmare bestämt i Växjö och det var där intresset för handbollen tog fart. Farsan tog med mig på Växjö HF:s hemmamatcher, som då spelade i elitserien. Vet inte om jag fokuserade så mycket på själva handbollen men har i alla fall ett vagt minne av att jag mest tittade runt i hallen efter sjuor på bland annat reklamskyltar, bara för att detta var min dåvarande ålder. 
Åren flöt på och som tio åring gjorde jag första träningen i sin långa (förhoppningsvis) handbollskarriär. 

Åren i Växjö fortsatte ända tills lumpentiden, då det blev ett uppehåll med de mesta av bollspel. Efter detta flyttades pick och pack till Kalmar, allt för att få spela med handboll med Kalmar HF, eller så var det för att plugga. Är lite osäker när det gäller detta...

Har nu lyckats med att spela fyra säsonger i klubben i både med och mot gång. En lärdom har man fått av att spela i div. 2 södra, det är långt till skåne. 

Säsongen
Kalmar HK har fått en bra nystart tycker jag. Samtidigt som vi har haft tydliga och höga mål med säsongen har vi tagit oss an utmaning på ett avslappnat sätt. Tror att detta är den stora anledningen till att vi slutade på en tredje plats i tabellen. Tidigare säsonger har det varit en mer påtalad press och måsten. Nu utgår vi från vad varje individ kan uträtta för laget. 

Det mest positiva med årets lag är nog att jag inte kan komma på något negativt om själva laget. Vi har jobbat tillsammans både under säsongen och under veckorna på Stensö. Det enda negativa vi kan nämna är väll att vi får ta en omväg genom kvalet för att nå division 1. För dit är vi på väg. 

Det är de som är så fruktansvärt kul med handbollen, laget sliter tillsammans och svetsas samman till ett lag. Ett lag som står tillsammans och jobbar för varandra. För när jag har kul på handbollsplanen vet jag varför jag tar mig till träning. 

Du är en man som konstant gör skitgörat och bara krigar på i försvarsspelet. Hur ser du på din egen säsong?
Säsongen har gått både upp och ner, frustration blandat med riktigt roliga matcher. Har framförallt spelat försvar alla säsonger med Kalmar HF/HK så blev en liten förändring inför årets säsong när vi gick ner på ett grundare 6-0 försvar, tidigare säsonger har det varit klart offensivare försvar. Blev ju tex kallat ”organiserat kaos” av andra lag i serien. 
Men att få vara med i denna trupp som nu har tagit ett stort steg mot att spela division 1 känns ju rätt bra.

Första kvalmatchen fick vi inkassera en tung förlust med fyra bollar, hur ser du på returmötet?
Vi gör en sämre match samtidigt som Önnerediterna spelar helt och hållet efter deras plan, att hålla nere resultatet, nu får de med sig mer till returen.
För oss i Kalmar gäller det nu att vi gör en bra match och visar att vi verkligen kan spela bra handboll (vilket har bevisats under säsongen). Gör vi en sådan match så är vi en bra bit mot nästa kvalomgång. 


Vi har haft några dippar i serien under säsongen, vad tycker du behöver förbättras?
Några av de dippar vi har haft (blivit färre under årets säsong) under säsongen har kommit efter en kanonstart på matchen. Vi har dragit ifrån med inte bara två till tre mål utan vi har haft matcher där vi dragit ifrån motståndaren med upp till sex mål. Efter sådana inledningar kommer dippar automatiskt, men det vi behöver bli bättre på i dessa tillfällen är att behålla fokus och inte känna att matchen är avgjord.

Kommer du stanna nästa säsong eller kommer du bosätta dig i Alperna och dricka pilsner hela dagarna?
Klart man stannar i Kalmar, backarna är det sisådär med men pilsner finns här med… Tycker vi har fått fram något nu. En glädje att spela med Kalmar HK och det är helt klart något att satsa på. 

Till sist vad önskar du dig mest av allt just nu?

Att vara framme i Götet och spela den andra kvalomgången. Väntan har varit lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar