måndag 28 mars 2011

The end is the journey into something NEW

Igår spelades den andra semi-off matchen, borta mot Önnerediterna och slutade med vinst 30-28 för HKarnia, men det räckte inte då Önnerediterna hade 4 mål att gå på sen mötet i Kalmars kittel förra helgen.

Matchen började i ett mycket positivt tecken för oss idag, då vi kunde glida ifrån till 3-0 ledning, tack vare hårt arbetande försvar och enkelt och rakt anfallsspel. Här kommer ett MEN in i bilden, vi börjar slarva och tappa bollar och tar inte jobbet bakåt fullt ut, det som kändes bra i detta läge var att vi kämpade på och begränsade dippen och kunde gå till pausvila med ledning med två bollar(13-15).
Andra halvlek blev en ytterst konstig halvlek, då vi stundtals stängde igen bakåt, och kom till bra lägen frammåt, men då vi missade gjorde det att ställningen på resultattavlan böljade fram och tillbaka mellan ledning 2-4 bollar och underläge 2-3 bollar.
Vi blir också utvisade och får spela en man mindre under 4 minuter i ett viktigt läge där ett ryck låg i vardande, men istället så kunde Önnerediterna komma tillbaka till deras spel och stoppa upp vårat. Men samtidigt så blir de också utvisade så vi saknade inte chanser.. Vi lyckas bra med 2 punkt som gjorde dem stressade och vi tog bollen, men som sagt skotten ville inte sitt igår...
Summa summarum så faller vi på våra egna misstag och samtidigt att Önnerediterna minimerar sina misstag, det var den stora skillnaden totalt sett.
Den här andra match är betydligt bättre än den förra helgen, och det visar att vi kommer igen, tillsammans är vi STARKA och vi skiter i vad evighets pessimisterna i Kalmar säger, det är de som skall vända sina tankar, då kan vi få en het vintersport inom en snar framtid i Kalmar!

Sen undrar jag precis som Larsson på barrans blogg:

"Frågan man ställer sig är om det hade varit annorlunda om Kalmar fått dra fördel av hemmaövertaget man skulle ha haft. Första matchen blir oftast lite nervös och stirrig när lagen känner lite på varandra. Den matchen SKULLE ha spelats i Göteborg, men en planeringsmiss och en innebandyturnering ställde till det och istället spelades första matchen i Kalmar sporthall."


Läs hela inlägget här : http://www.barometern.se/blogg/Handbollsbloggen/kalmars-sasong-slut-for-den-har-gangen(2611037).gm

Målskyttar: Jakob Oskarsson 10, Mikael Johansson 6, Patrik Rosenqvist 5, Ali Baloch 4, Andreas Stening 3, Oskar Andersson 2.

Mina tankar:

Är på ett ungefär så här, om man inte klarar att vinna mot ett annat division 2 lag i ett kval så har man kanske inte något i division 1 att göra för tillfället, men det jag kan lova är att det kommer ett revanchlystet Kalmar HK på banan i höst då tiden har används till att finslipa och utvecklas ytterligare det viktiga är att omvandla erfarenheterna från denna säsongen som avslutades  med ett kval, som i mina ögon är väldigt positivt. Också viktigt att behålla spelare och kanske spetsa till truppen något. Ser man skillnader för mig som kom till klubben inför förra säsongen så har det skett en resa som är svår att beskriva, då jag är van att från de förra klubbarna säga att vi är en stor familj som spelar handboll ihop. Förra året kunde jag inte skriva under på det, men i år är vi en familj som kämpar i vått och torrt för och med varandra! En härlig resa gubbar.
Nästa säsong är KFUM Kalmar HK:s år! I år är grunden lagd..


Lästips om ledarskap, handboll och att bryta barriärer:


Nu kommer en tid att slicka sina sår, reparera kroppar och bygga upp dem starkare och smidigare än någonsin!!

// 120KG Kärlek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar