måndag 28 februari 2011

Damernas heroiska insats

Bortamatch mot Kristianstad: Äntligen en poäng…noll poäng som skulle bli en poäng som kommer att bli två poäng på söndag. Joanna is the Queen!

Det kändes bra i bussen. Trevligt, kul, ja glädjefyllt och härligt. Snacket har gått om att vi i damlaget är inne i ett krisläge och med tanke på många förluster och efterspelet förra hemmamatchen är inte det så konstigt. Detta kan vi dock dementera och hävdar starkt, att vi är ett kanonlag som inte hittat flytet. Många är unga, många har varit skadade, en del e sjuka ofta och utan träning blir vi inget topplag. Med tanke på de träningsförutsättningarna vi har, är det heller inte konstigt att resultaten inte blivit bättre. 1 a-halls träning klockan 20.30 och resten i arena, varav en på halvplan. Nästa år kan vi bara hoppas på gynnsammare träningstider och en tydligare definition av begreppet jämställdhet.
Vi äldre (Joanna och jag) satte oss bak i bussen inför matchen och diskuterade rollerna i ett damlag, eftersom det blev lite hett om öronen, efter förra matchen och efter en av träningarna. Något som aldrig hänt förr, inte under mina 12 år i damlaget i alla fall. Vi har gemensamt kommit fram till att jag eller Joanna, på ett konstruktivt sätt tar upp eventuell problematik i matchsituation, eftersom V omöjligt kan lyssna till 14 starka stämmor. I vårt lag har vi olika roller och de som har varit med länge och fått förtroende, har tilldelats rätten att föra lagets talan. Samma regler gäller i de flesta lag; rätta in sig i ledet och acceptera rollerna. Det är inget som kommer förändras oavsett tränare, utan detta är ett politiskt fungerande system. För många kockar….
Matchen I Kristianstad spelades i fredags klockan 19.30. När vi åkte dit kändes det som om vi var på väg hem. Sådana sena matcher spelar aldrig vi. Men det visade sig vara en fördelaktig tid för damlaget. Ju senare kvällen blev, desto mer koncentrerade vi oss. Matchen inleddes lite knaggligt och vi fick genast problem med att hålla ihop vårt ”luckiga” försvar. De var snabba och stegade förbi oss i princip vid varje försök. Anfallsspelet var nästintill obefintligt, därav åtta mål i den första delen. Maja stod för en rad fina räddningar och släppte inte in mer än 14 mål, trots kontringar utan hemspring m.m. Hade mina fötter fått bestämma hade vi förmodligen legat under med 20 bollar i halvlek. Nu stod det endast ynka 14-8 till Kristianstads fördel och det var något som skulle komma att förändras i andra halvlek. I första halvlek fungerade inte mycket och det finns inte mer att säga, än att vi var Riktigt dåliga, alla utom stackars Maja i målet. Under pausen måste något ha hänt med Joanna, jag såg inte vad, men det måste varit KFUM:s egen Jesus som kom på besök. Det var som om hon blivit 20 igen och åter i sina bästa stunder. Allt gick in, straffar, skott från alla lägen och vinklar. Hon bevisade en gång för alla, att man inte behöver skjuta hårdast för att sätta flest i kryssen! Riktigt imponerad av Joanna denna matchen som klev fram och visade vägen för oss andra. Vi andra satte väl två bollar var och det räckte ju nästan. När en av våra kanter satte 23-21 trodde vi nog att matchen var klar. Men det var den dessvärre inte. Tyvärr lyckades vi inte hålla fokus matchen igenom och slänger i väg bollar i sista stund. Orutinen är ett faktum i vårt lag! Men å andra sidan är det inte alla som lyckas spela lika med Kristianstad.
Matchen var inte vår bästa och även om vi stundtals spelade bra, så finns det otroligt mycket kvar att jobba med inför nästa säsong. Träningarna går bra, men i matchsituation blir det stelt och fegt framåt. Filippa som alltid stegar bra, kom inte riktigt till i anfallsspelet, än heller Natalie, eller Olle på niometer och på kanten hade lagkaptenen en personlig kris och kunde konstatera att en vecka utan någon mat, inte resulterar toppform. Tänk att man efter 27 år på jorden inte lärt sig, att träning utan mat inte är en bra kombination. Dumstruten på för kaptenen!
Kan för allt i världen inte förstå att detta lag ligger tvåa i serien och vi näst sist? Vad hände?? Det vi lärt oss av denna matchen är att allt handlar om vilja och inget annat. Teknik i all ära, men viljan och glöden betyder mest!

Sekreterare, Protokolljusterare,
Lagkaptenen Joanna Jonsson
 Bloggen tackar Maria H för referat kriga på tjejer!
// Tobbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar