söndag 20 februari 2011

Söndagen Gud glömde!

Tjejerna spelade idag mot Hallby. Vi hade innan matchen håsat upp denna match lite med lite tankar om den från både Kalmar och Hallby. Lite småroligt att kriga på stämningen och att tjejerna får lite uppmärksamhet. Vi ser lite på uppvärmingen som tjejerna har och undrar varför man inte bara rullar enkelt tre mot tre och kör rena positionsavslut under uppvärmingen? Det känns förvirrande, men jag är säker på att det finns en god tanke bakom detta.

Uppvärmingen ser hur som helst helt ok ut och tjejerna ser taggade ut. Det bjuds även på ett härligt inspring och vi på läktaren försökte klappa med. Men Olle junis var aldrig nöjd med sina låtval vilket gjorde att man blev smått irriterad. Välj en låt och kör den för fan OLLE!!!!!

Matchen startar och det i ett högt tempo Kalmar gör mål på allt och går fram till 4-0 direkt i inledningen av matchen. Det är mål från Joanna och Natalie även Filippa tror jag det är som hänger ett i den här vevan också. Det känns bra tjejerna ser ut att vara trygga på planen och allt verkar gå deras väg. Hallby hittar dock tillbaka in i matchen men det är inte fören efter 20, 22 minuter som det står 7-7. Det är en målsnål match som känns att tjejerna bör vinna.

Sen kommer den snart berömda Kalmardippen. Allt låser sig frmåt och i försvaret är man inte med alls under stora delar av matchen. Det skall även tilläggas att första halvlek bjuder på en orgie av felpassningar och av bortslängda möjligheter. Detta från båda lagen, det var inte något skönspel men hjärta från kalmarssida.

Lagen följs åt under hela matchen med ett litet övertag för hallby som leder med ett mål ofta i matchen. Sen kommer Kalmars vändning. Man gör tre raka mål och leder med två när det är cirka tio kvar av matchen. Då åker Joanna på en mycket tveksam 2 minutare för snack efter att situationen innan precis fått en duktig smäll som borde gett frikast. Detta betyder att Hallby kan komma ikapp och gå förbi.

Domarnas insats är i vissa situationer rent ut sagt bedrövlig. Detta bidrar också till att det blir frustrerat på planen och tyvärr så går det sålångt att man tappar matchen till Hallbys favör. Riktigt tråkigt att inte få med sig iaf en poäng. Maria Hammarström skall ha lite extra plus idag som tråklar in flera bollar från kanten och bidrar med glädje. Filippa och Joanna gör det ju alltid bra. Dessutom ska Jonna i målet ha lite extra cred för sina räddningar under matchen.

Kom igen nu tjejer detta kanske inte var er absolt bästa insats men man ser klart och tydligt att ni vill. Set saknas lite skärpa i vissa lägen, ta ett steg tillbaka och stressa inte upp er, ni kan ju det här, ni är ju KHK:s damer. Kämpa på nu och fixa fyra pinnar i de två sista kamperna. Vi tror på er.