onsdag 16 februari 2011

Motalas äventyr mot division 2

Bloggen fortsätter att följa Motalas damlag i sin kamp om seriesegern i division 3. En liten uppföljning för dem som inte hängt med. Motalas damer har chansen att ta två seriesegrar på raken om man lyckas vinna denna säsong också. Linda Nordlund som tidigare synts på bloggen refererar så vi kan följa dem på vägen.
MHK-Torshälla 36-22

I lördags spelade vi våran första hemmamatch för det här året mot Gökstens farmarlag, Torshälla.
Våran serie är väldigt ojämn och många lag har valt att ställa in samma dag som de ska spela mot oss pga sjukdomar och spelarbrist. Men denna gång blev det match med vinst dessutom.

Vi startade med ett 3-2-1 försvar som vi alltid gör. Vi lyckades hålla igen rätt så bra och fick snabba uppspel och den del kontringar.
Deras V9 var den spelare som styrde spelet så vi gick över från 3-2-1 till sne 5-1 vilket fungerade bra. Caroline Molander gjorde ett kanon jobb för att trasa sönder deras vänstersida.

Framåt har vi en hel del starter som vi använder oss av varje match. De gick hem till viss del men man märkte att Torshälla hade läst in sig på ett ungefär hur vi spelade. Så fort vi startade något gick de upp och tog bort våran V9 Emelie Aspholm som är våran främsta skytt utifrån 9meter. Så vi fick lösa starterna lite allt eftersom.
Vi gjorde en hel del enkla mål genom våra uppspel. Vi släppte bollen lätt och snabbt.


Det här var en match då hela laget presterade. Alla höll en hög nivå med ett fåtal tekniska misstag. Vi vann matchen med 36-22, vilket var mycket viktigt för oss. Vi måste göra mer mål och släppa in mindre mål, för vi ligger på delad första plats med Erping men de leder med 14 mål i målskillnad.
Nu i helgen möter vi Tillberga borta. Alla matcher vi har kvar är avgörande hur nästa säsong ska se ut. Just nu ligger vi på en bra placering för att gå upp till 2:an men det gäller att vi har lika hög fokus i alla matcher.

Tyvärr har jag inget matchprotokoll så vet inte vilka som gjorde mål.
//Linda Nordlund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar